دلایل بیماری hpv یا زگیل تناسلی چیست؟
چکیده : آیا HPV منجر به سرطان میشود؟ آیا با یک بار رابطه جنسی میتوان به HPV مبتلا شد؟ به تمامی این سوالات پاسخ میدهیم.
ویروس پاپیلومای انسانی (Human Papillomavirus یا به اختصار HPV) یک عفونت انتقال یافته از طریق رابطه جنسی است و در واقع میتوان گفت که شایعترین بیماری مقاربتی هم به حساب میآید. HPV انواع بسیار مختلفی دارد که بعضی از آنها میتوانند با مشکلات سلامتی مانند زگیلهای تناسلی و سرطان همراه باشند. با این وجود در حال حاضر واکسنهایی هستند که میتوانند جلوی رخ دادن این اتفاقات را بگیرند.
به طور کلی انسان با برقراری رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با شخص دیگری که دارای این ویروس است، میتواند به آن مبتلا شود. با این وجود بیشتر موارد ابتلای این بیماری پس از رابطه جنسی واژینال یا مقعدی بوده است. همچنین این ویروس از طریق تماس پوست به پوست نزدیک در رابطه جنسی هم منتقل میگردد. شخصی که دارای HPV است حتی در صورتی که دارای هیچگونه علائم و نشانهای نباشد هم میتواند آن را به پارتنر خود انتقال دهد.
در صورتی که از نظر جنسی فعال هستید، میتوانید به این بیماری مبتلا شوید، حتی اگر تنها با یک نفر رابطه دارید. همچنین ممکن است سالها پس از برقراری رابطه جنسی با کسی که دارای ویروس است، نشانههایی از ابتلا در خود نشان دهید. به همین دلیل است که تشخیص ابتلا به این بیماری در ابتدا کمی سخت است.
در بیشتر موارد ( هر 9 مورد از 10تا) طی دو سال ویروس پاپیلوما بدون ایجاد مشکل خاصی از بین میرود، اما زمانی که HPV از بین نرود، همانطور که گفتیم میتواند منجر به مشکلاتی مانند زگیل تناسلی یا در موارد حادتر، سرطان شود.
زگیلهای تناسلی معمولاً به شکل یک برآمدگی کوچک یا گروهی از آنها در ناحیه تناسلی ظاهر میشوند. آنها ممکن است کوچک یا بزرگ، برآمده یا صاف یا شبیه به گل باشند. پزشکان متخصص معمولاً با معاینه فیزیکی میتوانند به راحتی وجود زگیل تناسلی را تشخیص دهند.
آیا HPV منجر به سرطان میشود؟
HPV میتواند منجر به سرطان رحم یا دیگر سرطانها مانند دهانه واژن، درون واژن، آلت تناسلی یا مقعد شود. همچنین ممکن است سرطان گلو هم نتیجه ابتلا به این ویروس باشد. این سرطان شامل یک سوم انتهایی زبان و لوزهها میشود.
معمولاً سالها و حتی دههها طول میکشد که سرطان پس از این که فرد به HPV مبتلا میشود، توسعه پیدا کرده و خود را نشان دهد. لازم است بدانید که زگیلهای تناسلی و سرطانها از انواع مختلفی از HPVها به وجود میآیند.
هیچ راهی برای این که بدانیم چه کسانی دچار مشکلات مختلف HPV مانند سرطان یا زگیل میشوند وجود ندارد. افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند (مانند کسانی که به HIV مبتلا هستند) ممکن است توانایی کمتری برای مبارزه با پاپیلوما ویروس داشته باشند. احتمال به وجود آمدن مشکلات سلامتی این ویروس برای این افراد هم از دیگران بیشتر است.
آیا روابط جنسی میتواند منجر به HPV شود ؟
پاسخ این سوال تحت یک سری از شرایط بله است. ابتدا ببینیم چه کاری میتوانیم انجام دهیم که شانس ابتلا به این ویروس را کاهش دهیم.
مسلماً اولین و مهمترین کار برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس واکسینه شدن است. واکسن HPV امن و موثر است. این واکسن میتواند افراد را در برابر سرطانهای ایجاد شده توسط این بیماری محافظت کند اما در صورتی که سن فرد با سن پیشنهادی برای کسانی که واکسن برایشان مفید است، همخوانی داشته باشد.
معاینات مکرر و دورهای برای تشخیص سرطان رحم یکی دیگر از راههاست. داشتن روتین معاینه رحم برای خانمهایی که بین 21 تا 65 سال سن دارند میتواند جلوی ابتلا به این سرطان را بگیرد.
در صورتی که از لحاظ جنسی فعال هستید، نکات زیر را فراموش نکنید:
از وسایل بهداشتی به شیوه درست استفاده کنید.
بهترین کار این است که با رعایت نکات مربوط به رابطه امن، تنها با فردی رابطه داشته باشید که بدانید او هم تنها با شما در رابطه است.
بنابراین میتوان گفت که در صورتی که با فردی که دارای این ویروس است رابطه جنسی داشته باشید، احتمالاً شما هم به ویروس مبتلا میشوید و این موضوع ربطی به این که دفعه چندم است که رابطه برقرار میکنید ندارد.
چه کسانی باید واکسن HPV بزنند؟
سازمان بهداشت جهانی واکسن پاپیلوما ویروس را برای گروههای سنی زیر پیشنهاد میکند:
تمام نوجوانان در سنین 11 و 12 سالگی
تمام افرادی که زیر 26 سال دارند.
واکسینه شدن برای افرادی که بالای 26 سال دارند توصیه نمیشود. اگرچه که بعضی از بزرگسالان بین 27 تا 45 سال که از قبل واکسینه نشدهاند پس از مشورت با پزشک متخصص برای بهره بردن از مزایای واکسن و جلوگیری از ابتلای دوباره به این بیماری، واکسینه میشوند. لازم به ذکر است که واکسن HPV در این سنین کارایی کمتری به نسبت سنین پایینتر دارد. در مورد واکسن hpv بیشتر بدانید .
در هر سن و سالی که باشید، داشتن پارتنر جنسی جدید یک فاکتور ریسکی برای ابتلا به انواع جدید HPV است. افرادی که در روابط طولانی مدت و سالم با کسی هستند که فقط با آنها رابطه جنسی دارد، معمولاً دیگر به این بیماری مبتلا نمیشوند.
در حال حاضر آزمایش بخصوصی برای تشخیص وضعیت ابتلای فرد به اچ پی وی وجود ندارد. ولی مجموعه آسان تست با دانش متخصصین خود توانسته با انجام آزمایش hpv حتی در منزل شما این دغدغه را برطرف کرده و راهای زیادی برای درمان hpv به شما پیشنهاد دهند.
آزمایشات اچ پی وی وجود دارند که در اصل به دنبال سرطان رحم هستند. پزشکان متخصص تنها از این آزمایشات برای وجود سرطان رحم در خانمهایی که بیشتر از 30 سال سن دارند استفاده میکنند.
اکثر افرادی که دارای اچ پی وی هستند از این موضوع مطلع نیستند. آنها هیچ نشانهای از این بیماری از خود بروز نمیدهند. بعضی از افراد تنها در صورتی که دچار زگیل تناسلی شوند، از وجود این بیماری آگاه میشوند. خانمها ممکن است در صورت مشاهده امری غیرعادی در آزمایش پاپ اسمیر خود از وجود این ویروس در بدنشان آگاه شوند.
در حال حاضر درمانی برای خود پاپیلوما ویروس وجود ندارد. اگرچه که در صورتی که این ویروس علائم و نشانههایی از خود نشان دهد، میتواند آنها را تحت کنترل خود درآورد.
زگیل تناسلی را میتوان توسط توصیههای پزشک متخصص و داروهایی که تجویز میکند درمان کرد. در صورتی که زگیل تناسلی بدون درمان باقی بماند، ممکن است از بین برود، به همان صورت باقی بماند یا تعدادش بیشتر شده و بزرگتر شود. در مورد زگیل تناسلی در زنان و راههای درمان آن بیشتر بدانید.
پیش سرطان رحم قابل درمان است. بانوانی که به صورت مکرر تست پاپ اسمیر انجام میدهند میتوانند قبل از این که سرطان توسعه پیدا کند مشکلات را شناسایی نمایند. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.
دیگر سرطانهای مرتبط با HPV هم زمانی که در مراحل اولیه شناسایی و درمان شوند قطعاً بیشتر قابل کنترل خواهند بود.
برچسب ها : واکسن hpv,درمان hpv,زگیل تناسلی