آموزش کامل رنگ کردن کابینت‌های ام دی اف و چوبی با جزئیات کامل

تاریخ انتشار: 26 آبان 1403
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 63

اگر به این مقاله از سایت آبی بیوتی مراجعه کرده‌اید حتماً به دنبال تغییر دکوراسیون آشپزخانه خود هستید. یکی از روش‌هایی که می‌تواند به تغییر دکوراسیون آشپزخانه شما کمک کند تعویض کابینت‌ها یا ایجاد تغییرات اساسی در آن‌ها است. یکی از این تغییرات اساسی می‌تواند رنگ کردن کابینت باشد. اما شما نباید در این زمینه بدون آگاهی و اطلاعات کافی عمل کنید زیرا ممکن است نه تنها موفق به ایجاد تغییرات خوشایندی نشوید.

بلکه ضررهای مالی زیادی به بار آورید و مجبور به پرداخت هزینه برای خرید و نصب مجدد کابینت شوید. اگر کابینت شما چوبی یا ام دی اف است یک خبر خوب برای شما داریم. خبر خوب این است که اگر تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید آموزش کامل رنگ کردن کابینت ام دی اف و چوب را برای شما دریافت خواهید کرد.

آموزش کامل رنگ کردن کابینت ام دی اف و چوب

دلایل رنگ کردن کابینت چوبی آشپزخانه

دلایل رنگ کردن کابینت چوبی

کابینت‌های چوبی ممکن است در ابتدا رنگ دلخواه شما را نداشته باشند و یا اینکه ممکن است پس از مدتی استفاده از آن‌ها تمایل داشته باشید یک تغییر خاص در آن‌ها ایجاد کنید یا حتی شاید به دلیل رنگ پریدگی و کدر شدن کابینت‌ها دوست دارید یک حال و هوای نو و جدید به آشپزخانه‌تان ببخشید و روح تازه‌ای به این وسایل ببخشید.

انتخاب رنگ برای کابینت چوبی یک موضوع کاملاً سلیقه‌ای است و شما می‌توانید بر حسب سلیقه یکی از رنگ‌ها انتخاب کنید. اما ما به شما توصیه می‌کنیم که حتماً برای انتخاب رنگ کابینت به سایر اجزا و عناصر دکوراسیون داخلی خود نیز توجه کنید تا یک ترکیب فوق العاده خلق نمایید.

ابزار رنگ کردن کابینت آشپزخانه

ابزار رنگ کردن کابینت آشپزخانه

شاید در ابتدا تصور کنید که رنگ کردن کابینت احتیاج به تخصص خاصی ندارد و شما می‌توانید تنها با استفاده از یک فرچه یا یک اسپری رنگ و بدون نیاز به متخصص این کار را انجام دهید اما این تصور اشتباه است. رنگ آمیزی کابینت احتیاج به طی کردن مراحل خاص و استفاده از ابزارهای تخصصی دارد که قطعاً این ابزارها در هر خانه‌ای وجود ندارند. برخی از ابزارهای رنگ آمیزی کابینت عبارتند از:

  • غلطک زن
  • نوارچسب
  • پیچ گوشتی
  • مواد بتونه کاری
  • رزین و فیکساتور
  • برس پاک کننده یا اسفنج
  • لاستیک دور درب کابینت
  • سمباده مخصوص

انواع رنگ کابینت

  • رنگ گچ

    این رنگ‌ها جزو آن دسته از رنگ‌هایی هستند که حتماً تاکنون بارها و بارها برای رنگ کردن در یا پنجره و ... با آن‌ها سر و کار داشته‌اید. اجرای این نوع رنگ احتیاج به مهارت تخصص خاصی ندارد زیرا در این نوع رنگ آمیزی کابینت احتیاج به سمباده زنی نخواهد بود. برای انتقال این رنگ روی کابینت‌ از فرچه استفاده می‌شود.

  • اسپری

    اسپری‌های رنگی یکی از ساده‌ترین متریال رنگ آمیزی هستند که به راحتی و بدون استفاده از غلطک یا فرچه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. رنگ‌های اسپری دارای دو نوع مات و براق هستند.

  • رنگ آکریلیک

    به معرفی جذاب‌ترین رنگ کابینت می‌رسیم. اجرای این نوع رنگ تخصص خاصی را می‌طلبد. ابتدا باید مرحله زیرسازی با استفاده از سمباده کشی انجام شود. بعد از آن نیز باید با استفاده از غلطک رنگ را روی کابینت اجرا کنید. اگر بدون داشتن تخصص کافی از رنگ آکریلیک برای رنگ کردن کابینت استفاده کنید قطعاً نتیجه نهایی جذابیت خاصی نخواهد داشت.

    علاوه بر این موارد شما می‌توانید برای رنگ آمیزی کابینت‌های ام دی اف از رنگ‌های بر پایه آب یا روغن، رنگ‌های لاتکس یا رنگ‌های پلاستیک نیز استفاده کنید که این رنگ‌ها دارای نمونه‌های مات، براق، نیمه براق، ساتنی، پوست تخم مرغی و ... هستند.

انتخاب رنگ مناسب برای کابینت‌های ام‌دی‌اف و چوبی

انتخاب رنگ مناسب برای کابینت‌های ام‌دی‌اف و چوبی

یکی از مراحل رنگ آمیزی کابینت آشپزخانه انتخاب رنگ است. شما برای اینکه بتوانید یک انتخاب اصولی و شیک داشته باشید باید به چند فاکتور مهم توجه کنید:

  • سبک دکوراسیون داخلی فضا را در نظر بگیرید. اینکه شما سبک مدرن را در منزل خود اجرا کرده‌اید یا سبک کلاسیک را. همانطور که می‌دانید سبک‌های مدرن ساده و بی‌آلایش هستند اما سبک‌های کلاسیک پر از شلوغی و زرق و برق. پس اگر سبک دکوراسیون داخلی منزل شما مدرن است رنگ‌های خنثی مانند خاکستری، کرم، سفید، شنی، ماسه‌ای و ... را برای رنگ کردن کابینت انتخاب کنید. اما اگر سبک دکوراسیون داخلی منزل شما کلاسیک است می‌توانید از رنگ‌های تجملاتی مانند سبز، آبی، زرشکی و ... برای رنگ آمیزی کابینت استفاده کنید.

  • سعی کنید حتماً بین رنگ اجزا و عناصر آشپزخانه با کابینت‌ها هماهنگی و ارتباط وجود داشته باشد. برای مثال تناژ رنگی مشابهی بین سرامیک‌های کف آشپزخانه یا دیوار آشپزخانه با کابینت وجود داشته باشد. البته اگر دوست داشته باشید می‌توانید برای اینکه جلوه بیشتری به کابینت‌ها ببخشید یک رنگ متضاد برای کابینت‌های‌تان انتخاب کنید.

  • اگر دوست دارید فضای آشپزخانه‌تان را بزرگ‌تر نشان دهید از رنگ‌های روشن استفاده کنید. اما اگر فضای آشپزخانه شما به اندازه کافی بزرگ است انتخاب رنگ‌های تیره نیز می‌تواند یک انتخاب جذاب باشد.

  • توجه به جزئیات کابینت نیز در این زمینه اهمیت زیادی دارد. در صورتی که کابینت‌ها دارای طرح و نقش باشند باید انتخاب رنگ با توجه به این طرح‌ها و نقش‌ها صورت گیرد. اما در صورتی که کابینت‌ها فاقد طرح، الگو یا نقش خاصی هستند شما قدرت انتخاب گسترده‌ای خواهید داشت و می‌توانید رنگ‌های زنده یا خنثی را انتخاب کنید.

  • شما حتی می‌توانید از چند ترکیب رنگ در کنار یکدیگر استفاده کنید. اما باید توجه کنید که این رنگ‌ها با یکدیگر تناسب داشته باشند. مثلاً ترکیب رنگ سفید و طوسی یا کرمی و قهوه‌ای را امتحان کنید.

مراحل آماده‌سازی کابینت پیش از رنگ‌آمیزی

مراحل آماده‌سازی کابینت پیش از رنگ‌آمیزی

قبل از اینکه به سراغ معرفی مراحل رنگ آمیزی کابینت برویم ابتدا باید شما را با نحوه آماده‌سازی کابینت برای رنگ آمیزی آشنا کنیم.

  1. در قدم اول به سراغ جداسازی اتصالات، یراق آلات، درب‌ها و ... بروید. اگر این اتصالات را جدا نکنید ممکن است نتیجه نهایی رنگ آمیزی چندان خوشایند شما نباشد یا در اثر جابجایی کابینت‌ها این اتصالات آسیب ببینند یا گم شوند.

  2. حالا به سراغ تمیز کردن محیط کار بروید. برای اینکه رنگ آمیزی شما کاملاً بی‌عیب و نقص باشد و هیچ عاملی روی آن تاثیر نگذارد و کیفیت آن را کاهش ندهد بهتر است محیط کار را از گرد و خاک پاک کنید.

  3. حالا اگر فکر می‌کنید که می‌توانید یک رنگ آمیزی اصولی و حرفه‌ای انجام دهید خودتان دست به کار شوید و برای رنگ کردن کابینت اقدام کنید. اما اگر فکر می‌کنید که حوصله یا تخصص کافی را برای انجام این کار ندارید رنگ آمیزی کابینت را به افراد متخصص بسپارید.

سنباده‌کاری برای آماده‌سازی سطح کابینت

سنباده‌کاری برای آماده‌سازی سطح کابینت

خوب حالا به سراغ معرفی مراحل رنگ آمیزی ام دی اف و چوب می‌رویم. حالا که اتصالات و دستگیره‌ها و درب‌های کابینت را جدا کرده‌اید تنها چیزی که در اختیار دارید یک سطح چوبی یا ام دی اف است.

قبل از هر کاری باید یک زیرسازی اصولی برای رنگ آمیزی ایجاد کنید. منظور از این زیرسازی این است که سطح کار باید کاملاً صاف، یک‌دست، یکنواخت و تمیز باشد. پس اگر سطح کار دارای رنگ، آلودگی و ... است با استفاده از سمباده به پاکسازی آن بپردازید. سعی کنید در این مرحله نهایت دقت و حوصله را به خرج دهید تا سطح مورد نظر شما دچار فرورفتگی یا برآمدگی‌های نامنظم نباشد. سپس با استفاده از پمپ باد یا یک دستمال خشک سطح کار را از هرگونه آلودگی، پرز، گرد و غبار و ... پاک کنید.

روش‌های آسترکاری و بتونه‌کاری جهت صاف و هموار کردن سطح

پس از سمباده زنی باید آستر کاری را انجام دهید. اگر این مرحله را انجام ندهید سطح کابینت شما مقاومت لازم را نخواهد داشت.

در این‌مرحله سطح کابینت باید عاری از هرگونه فرورفتگی یا برآمدگی باشد تا با اتمام مراحل رنگ آمیزی کابینت یک سطح صاف و یکدست تحویل بگیرید. پس اگر سطح کابینت دچار فرورفتگی است باید این فرورفتگی‌ها را با استفاده از بتونه کاری پر کنید. حالا موادی که برای بتونه کاری استفاده می‌کنید چه چیزهایی هستند؟

شما می‌توانید با استفاده از چسب چوب و پودر چوب یک خمیر درست کنید و این فرورفتگی‌ها را با استفاده از خمیر به دست آمده پر کنید. البته فراموش نکنید که بعد از اتمام این مرحله باید برای یکنواخت شدن سطح پر شده با سطح کابینت از سمباده استفاده کنید.

در نهایت نیز استفاده از یک لایه رنگ یا پرایمر را پیش از شروع رنگ آمیزی فراموش نکنید. البته توجه داشته باشید که در صورت استفاده از رنگ‌های ژلی می‌توانید عملیات رنگ آمیزی را بدون آسترکاری یعنی بدون استفاده از یک لایه رنگ یا پرایمر زیرساز انجام دهید. شروع عملیات رنگ آمیزی باید ۱۵ دقیقه ای ۲ ساعت بعد از آسترکاری باشد.

آموزش مرحله‌به‌مرحله رنگ‌آمیزی کابینت‌های ام‌دی‌اف و چوبی

  1. جداکردن اتصالات و یراق آلات کابینت‌ها
  2. تمیز کردن محل کار
  3. سمباده زنی و آماده سازی سطح کابینت
  4. بتونه کاری
  5. آسترکاری
  6. شروع رنگ آمیزی

پس از اتمام مراحل زیرسازی و آسترکاری در محیط کاری که عاری از هرگونه آلودگی است عملیات رنگ آمیزی را شروع کنید. برای اینکه یک رنگ آمیزی یک دست و تمیز داشته باشید می‌توانید از پمپ یا پیستوله استفاده کنید.

نحوه اعمال اولین لایه رنگ و نکات مهم در مورد خشک کردن آن

نحوه اعمال اولین لایه رنگ و نکات مهم در مورد خشک کردن آن

اولین لایه رنگی که روی کابینت اجرا می‌کنید باید با دقت خاصی اجرا شود و پس از خشک شدن لایه اول لایه‌های بعدی اجرا شوند. اما خشک شدن لایه رنگ اصول خاصی دارد. برای مثال باید لایه اولیه باید بسیار نازک باشد یا اگر محیط مرطوب است خشک شدن لایه رنگ به مدت زمان طولانی‌تری احتیاج خواهد داشت. شما می‌توانید در صورت استفاده از رنگ‌های روغنی آن‌ها را با خشک کن‌های رنگ ترکیب کنید تا لایه‌های رنگ پس از پیاده سازی روی سطح کابینت زودتر خشک شوند. اجرای نازک لایه‌های رنگ و استفاده از وسایل گرمایشی مانند سشوار هم می‌تواند به سریع‌تر خشک شدن رنگ‌ کابینت کم کند.

تعداد و روش اعمال لایه‌های بعدی رنگ برای پوشش‌دهی بهتر

اینکه رنگ آمیزی کابینت چوبی و ام دی اف را باید در چند لایه تکرار کنید بستگی به کیفیت و نوع رنگ شما دارد. شما می‌توانید این مرحله را بین ۱ تا ۵ بار تکرار کنی. اما حتما بین مراحل رنگ آمیزی لایه‌های مختلف فرصت کافی برای خشک شدن لایه قبلی را ایجاد کنید و به هیچ وجه لایه جدید را روی لایه خیس قبلی اجرا نکنید.

توصیه‌هایی برای دوام و نگهداری رنگ کابینت‌ها

بعد از رنگ آمیزی کابینت‌های قدیمی و تبدیل آن‌ها به کابینت‌های جدید باید با نکات نگهداری از آن‌ها نیز آشنا باشید تا زحمات و هزینه‌ای که برای رنگ کردن کابین صرف کرده‌اید هدر نرود. در ادامه نکات نگهداری از کابینت‌های رنگ شده را برای شما عزیزان عنوان می‌کنیم:

  • برای تمیز کردن کابینت‌ها از یک پارچه نرم و مرطوب استفاده کنید .اگر آلودگی یا چربی سطح کابینت با این روش از بین نرفت می‌توانید از مقداری مایع ظرفشویی ملایم و آب هم استفاده کنید. اگر همچنان لکه‌ها را مشاهده می‌کنید محلول آب و سرکه یا آب و جوش شیرین را با استفاده از ابر به سطح آلوده بمالید و بلافاصله با استفاده از یک پارچه نرم و مرطوب سطح موردنظر را پاک کنید.
  • به هیچ وجه برای پاک کردن سطح کابینت رنگ شده از سفیدکننده‌ها، مواد شوینده قوی، رقیق کننده‌ها، سیم و اسکاچ، آمونیاک، حلال‌ها و مشتقات نفت استفاده نکنید.
  • از یک لایه جلادهنده یا پولیش فاقد سیلیکون یا موم روی سطح کابینت استفاده کنید تا مقاومت آن در برابر خراش جزئی، لکه یا رطوبت افزایش یابد.
  • اجازه ندهید رطوبت یا حوله‌های مرطوب برای مدت طولانی روی سطح کابینت باقی بمانند.

پرسش‌های متداول درباره رنگ‌آمیزی کابینت‌های ام‌دی‌اف و چوبی

هدف از رنگ کردن کابینت‌های ام دی اف و چوبی چیست؟

هدف از رنگ کردن کابینت‌ها پوشاندن عیوب یا تغییر ظاهر آن‌ها برای ایجاد یک دکوراسیون جدید است

آیا رنگ کردن کابینت به صرفه‌تر از خرید کابینت جدید است؟

اگر کابینت‌ها دوام و کیفیت مناسب را داشته باشند و نوع رنگ به کار رفته برای رنگ آمیزی کابینت نیز کیفیت و ماندگاری خوبی داشته باشد قطعا رنگ آمیزی می‌تواند به عنوان یک راهکار مقرون به صرفه به جای تعویض کابینت‌ها باشد.

روش‌های رنگ آمیزی کابینت؟

  • قلم مو
  • غلطک
  • اسپری
  • پمپ
  • پیستوله

دوستان عزیز، مقاله آموزش کامل رنگ کردن کابینت ام دی اف و چوبی | قدم‌به‌قدم همیشه بروزرسانی خواهد شد. مجددا به ما سر بزنید. خوشحال خواهیم شد.

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف