بهترین روش ایمپلنت کامل فک بالا چیست؟

تاریخ انتشار: 27 مهر 1402
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 395
مراحل ایمپلنت دندان نیش

مراحل ایمپلنت کامل فک بالا و دندان نیش تفاوت زیادی با روش ایمپلنت کامل سایر دندان‌ها ندارد و همه چیز با مشاوره دندانپزشکی آغاز می‌شود. اگر استخوان فک کافی و سالم در ناحیه مورد نظر وجود داشته باشد، دندانپزشک پس از بررسی دقیق و تعیین مکان مناسب با استفاده از تصاویر سه‌ بعدی با اشعه ایکس می‌تواند کار کاشت ایمپلنت ها را آغاز کند.

مراحل ایمپلنت کامل فک بالا نیاز به تحت نظر قرار گرفتن توسط تیم پزشکی و همچنین همکاری بیمار دارد. این مراحل اهمیت بالایی دارند تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت‌ها به خوبی جایگزین شده و در طولانی مدت به عملکرد مطلوب دهان و فک بالا کمک می‌کنند. هنگام تشخیص تعداد دندان‌هایی که نیاز به ایمپلنت دارند، با توجه به نوع ایمپلنت انتخابی هزینه هم به صورت حدودی محاسبه شده و به بیمار اعلام می‌شود تا براساس بودجه و شرایط بیمه خود بتواند برای این عمل اقدامات لازم را انجام دهد.

ایمپلنت دندان نیش به چه صورت است؟ مراحل ایمپلنت کامل فک بالا

عکسبرداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن پس از معاینه دندانپزشک یکی از اولین و اصلی ترین مراحل ایمپلنت کامل فک بالا و یا دندان‌های فک پایین است که باید با کیفیت بالایی انجام شود. در برخی موارد دندان معیوب یا قدیمی قبل از ایمپلنت و با جراحی بیحسی موضعی کشیده می‌شود و در همان روز کاشت ایمپلنت صورت می‌گیرد. قراردادن ایمپلنتها دندانهای موقت در استخوان در این مرحله انجام شده و پایه دندان در فک قرار می‌گیرد.

پایه فلزی ایمپلنت باید توسط یک جراح دندانپزشک درون استخوان فک قرار گیرد و سپس با مواد مخصوص روی آن روکش شود. در این مرحله یک لایه از اباتمنت بر روی ایمپلنت قرار داده می‌شود و سپس یک روکش موقت بر روی آن قرار می‌گیرد تا ایمپلنت محافظت شود و از نظر شکلی ظاهر طبیعی داشته باشد.

هنگام کاشت ایمپلنت‌ ها باید تمامی اصول و استانداردها جهت افزایش استحکام ایمپلنت‌ها مورد توجه قرار بگیرد. روکش های موقت یا ایمپلنت های فوری یک راه درمان سریع برای بیمارانی است که مشکل دندان نیش دارند.

صفر تا صد مراحل ایمپلنت دندان قبل و بعد از کاشت دندان فک بالا

مراحل ایمپلنت کامل فک بالا و فک پایین تفاوت‌هایی با هم دارد و باید به صورت کاملا تخصصی کاشت ایمپلنت ها انجام شود. ایمپلنت کامل فک بالا معمولا به روش all-on-4 برای افرادی انجام می‌شود که همه دندان‌هایی خود را از دست داده‌اند. اما برای سایر افراد از روش‌های متداول کاشت ایمپلنت استفاده می‌شود.

به صورت کلی مراحل ایمپلنت دندان‌های فک بالا به شرح زیر است:

ارزیابی ابتدایی و مشاوره اولیه با دندانپزشک

این مرحله شامل ملاقات با جراح دندانپزشکی است که در زمینه کاشت ایمپلنت تخصص دارد و انجام بررسی‌ها پزشکی برای ارزیابی کلی سلامت دهان و فک بالا جهت کاشت ایمپلنت است. این مرحله به تعیین اهداف و نیازهای خاص هر بیمار کمک می‌کند. در این مرحله دندانپزشک معاینه کاملی انجام می‌دهد تا وضعیت دندان‌ها و استخوان فک را بررسی نماید.

از عکسبرداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن برای ارزیابی اولیه استفاده می‌شود.

مشخص کردن تعداد دندان‌هایی که نیاز به ایمپلنت دارند

تعداد دندان‌هایی که نیاز به ایمپلنت دارند، در زمان معاینه و پس از عکسبرداری قابل تعیین است. همچنین اگر نیاز به متخصص دندانپزشکی دیگری مثل پریودنتیست وجود داشته باشد، جراح قبل از هر اقدامی بیمار را برای ترمیم دندان‌های دیگر به دندانپزشک عمومی ارجاع می‌دهد. همچنین اطلاعاتی از جمله سوابق پزشکی و داروهای مصرفی شما باید به دندانپزشک ارائه شود. برخی افراد ممکن است برای انجام این روش مناسب نباشند و گاهی نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک قبل از جراحی داشته باشند تا از عفونت جلوگیری شود.

کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت ها

کشیدن دندان یکی از مراحل مراحل ایمپلنت دندان فک بالا و یا فک پایین است که باید به صورت همزمان با کاشت ایمپلنت یا چند روز قبل از آن انجام شود. برای این عملیات دندانپزشک از آمپول مخصوص بی ‌حس‌کننده استفاده می‌کند تا کشیدن دندان بدون درد و خونریزی زیاد برای بیمار انجام شود.پس از این عمل بهتر است که از نی، سیگار و یا موادی که باعث خونریزی می‌شود فرد بیمار استفاده نکند تا روند بهبود لثه‌ها تسریع شود، پزشک در صورت ترمیم لثه می‌تواند برای کاشت انواع ایمپلنت‌ها اقدام کند.

زیرا ایمپلنتهای دندان یک پایه تیتانیومی دارند که دندانپزشک فقط در شرایطی که لثه آمادگی لازم را داشته باشد، می‌توانند برای کاشت آن اقدام کنند.

پیوند استخوان

پیوند استخوان یک از مراحل ایمپلنت دندان جلو است که در برخی از افراد باید حتما انجام شود، به خصوص زمانی که استخوان فک فضای کافی برای کاشت ایمپلنت ندارد.فرایندی که استخوان نیاز به محکم در اطراف کاشت دارد باید به صورت تخصصی و پس بررسی وضعیت فک بیمار انجام شود. این جراحی معمولا با استفاده از مواد مختلفی همچون استخوان فک خود شخص یا مواد مصنوعی انجام می‌گیرد.

بررسی میزان بازسازی استخوان و بهبود زخمها

پس از پیوند استخوان جراح مدتی را برای ترمیم فک در نظر می‌گیرد تا استخوان فک بهبود پیدا کرده و سپس پایه فلزی ایمپلنت نصب شود.پس از جراحی استخوان در اطراف ایمپلنت باید برای رشد بهبود آن صبر کرد و ایمپلنت باید جزء خط طبیعی لثه شود.

این فرآیند مدت زمان متغیری بین افراد دارد و معمولا بین 3 تا 9 ماه طول می‌کشد و مراقبت دقیق از محل جراحی بسیار مهم است تا احتمال عفونت کاهش یابد.

هزینه ایمپلنت کامل فک بالا

جراحی و قرار دادن ایمپلنت

جراحی کاشت ایمپلنت دندان از مراحل مهم در جایگزینی دندان‌های از دست رفته است، در این مرحله ایمپلنت‌ها با توجه به نوع و کیفیت مختلفی که دارند، انتخاب و کاشت ایمپلنت‌ ها اجرا می‌شود.نحوه انجام عمل جراحی کاشت دندان پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و جراح باید براساس محل قرار گیری دندان‌ها جراحی برای قرار دادن ایمپلنت را انجام دهد.

در جراحی کاشت ایمپلنت برشی در لثه انجام می‌شود تا استخوان فک برای کاشت و سپس جای گذاری پایه فلزی ایمپلنت آماده شود.تصمیم در مورد نیاز به انجام پیوند استخوان و جراحی قبل از کاشت ایمپلنت ها را باید بر اساس تجویزات و تشخیص پزشک گرفت.

همچنین در ایام بعد از جراحی ممکن است ناراحتی‌هایی همچون تورم لثه‌ها و صورت، کبودی پوست و لثه‌ها، درد در محل ایمپلنت و خونریزی اتفاق بیفتد. بعد از جراحی معمولاً از بخیه‌هایی استفاده می‌شود که خودبه‌خود حل می‌شوند.

این توضیحات فقط برای کسانی کخه قصد ایمپلنت دو دندان جلوی خود را دارند صادق است و اگر نیاز به ایمپلنت کامل داشته باشیم، امکان دارد نیازمند روش‌های پیشرفته‌تر و جراحی‌های دیگری جهت تقویت فک بالا باشیم.

قرار دادن اباتمنت و روکش موقت

پس از قراردادن پروتز مصنوعی یا همان ایمپلنت باید مدتی صبر کرد تا استخوان اطراف آن بهبود پیدا کند. زمانی که ایمپلنت در استخوان مستحکم شد، اباتمنت روی آن قرار می‌گیرد.اباتمنت در واقع وظیفه وصل کردن پایه فلزی به روکش را بر عهده دارد و برای قراردادن اباتمنت معمولا از داروی بی حس استفاده می‌کنند تا بیمار دردی را احساس نکند.

برخی از دندانپزشکان ایمپلنت و اباتمنت را در یک جلسه قرار می‌دهند که این موضوع با توجه به تشخیص و نظر پزشک صورت می‌گیرد و یک امر کاملا تخصصی است. با توجه به اینکه اباتمنت در زمان خندیدن و یا صحبت کردن مشخص می‌شود، معمولا یک روکش موقت که با رنگ‌های دندان سازگاری داشته باشد، روی آن قرار می‌گیرد.

توجه داشته باشید که قرار دادن تعداد زیادی پایه ایمپلنت در دندان امری طولانی است که نیاز به صبر و حوصله بیمار در روند درمان دارد.

قالبگیری روکش ایمپلنت

برای تهیه یک روکش دائمی، دندانپزشک بعد از جراحی قرار دادن اباتمنت باید قالبگیری روکش دائمی ایمپلنت را انجام دهد. در این فرآیند، یک قالب از دندان‌های مورد نظر گرفته می‌شود تا روکش ساخته شده بتواند به درستی با آن تطابق داشته باشد.مواد ریخته ‌شده در سینی قالبگیری قرار می‌گیرد و تا به آرامی سفت شوند. این سینی‌ها انواع مختلفی دارند، اما تفاوت‌های اصلی آنها بسیار کم است. بعد از تهیه قالب روکش دائمی از روی آن ساخته می‌شود و روی پایه ایمپلنت قرار می‌گیرد.

نصب روکش دائمی ایمپلنت

قرار دادن روکش دائمی بر روی ایمپلنت به دو صورت انجام می‌شود: به صورت ثابت که روکش بر روی اباتمنت پیچ می‌شود یا به صورت متحرک که برای ایمپلنت‌های چندین دندان کنار هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.در این روش پروتز دندان مصنوعی می‌تواند از ایمپلنت جدا شده و تمیز شود، همچنین باید مراقبت‌های بهداشت دندانی روزانه انجام شود. اما تمیزی روکش نیاز به اقدامات خاصی ندارد.

در صورتی که پس از قرار دادن ایمپلنت در دهان مشکلاتی همچون درد شدید، خونریزی، ورم و ناهمواری روکش برای بیمار ایجاد شود وی باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کند.

images_1697633410_652fd482d28de.jpg

کاشت دندان به روش all-on-4 چیست؟

کاشت دندان به روش all-on-4 یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسانی است که به صورت کامل دندان‌های فک بالای خود را از دست داده‌اند و به دنبال راهکاری برای درمان هستند.

در این روش 4 ایمپلنت در فک بالا قرار گرفته و پل ثابت روی آنها نصب می‌شود. دو ایمپلنت در جلوی فک بوده و دو ایمپلنت در پشت با زاویه 45 درجه قرار می‌گیرند. در این روش به دلیل زاویه‌دار بودن ایمپلنت‌ها نیازی به جراحی پیوند استخوان نیست و بیمار در مدت کوتاه تری می‌تواند کاشت ایمپلنت برای دندان‌های خود انجام دهد. این روش به دلیل مقاومت بالا و ظاهر طبیعی طرفداران زیادی داشته جز گزینه‌های محبوب نزد دندانپزشکان و بیماران است. مراحل ایمپلنت فک بالا در این روش کوتاه است و نسبت به پروتز دندان مصنوعی انتخاب بهتری محسوب می‌شود. از این روش می‌توان برای فک پایین هم استفاده کرد و جایگزینی کامل دندان های فک بالا و پایین را با این تکنیک انجام داد.

جمع بندی

یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزینی دندان از دست رفته، ایمپلنت دندان است. کاهش تعداد دندان نیش در محدوده جلوی دهان می‌تواند ظاهر فرد را تحت تاثیر قرار دهد و حتی موجب بیماری‌های گوارشی در وی شود. ایمپلنت دندان نیش و کلیه دندان‌های فک بالا یک راه حل موثر برای جایگزینی این دندان‌ها است و باعث بهبود ظاهر و عملکرد دهان می‌شود.کسانی که به دلایل مختلفی همچون تصادف، بیماری، پوسیدگی شدید دندان و یا بالا رفتن سن دندان خود را از دست می‌دهند با روش‌های مختلفی همچون ایمپلنت برای پرکردن جای خالی دندان‌های از بین رفته خود اقدام می‌کنند.

در این روش یک پایه فلزی همچون پیچ به جای ریشه دندان طبیعی جایگزین می‌شود. ایمپلنت‌ها از نظر ظاهری به دندان‌های طبیعی شبیه‌اند و اغلب به روشی ثابت و دائمی در دهان نصب می‌شوند.این روش از نظر دوام و عملکرد بسیار مطمئن و موثر است. افراد برای ایمپلنت دندان باید حتما به دندانپزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنند تا وی پس از بررسی وضعیت دندان‌ها و تعداد جاهای خالی در دهان برای کاشت ایمپلنت نسبت به اقدام مناسب تصمیم گیری نماید.

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف