تفاوت ظروف چینی و آرکوپال
امروزه بسیاری از افراد ترجیح میدهند به جای محصولات چینی از ظروف آرکوپال استفاده کنند . یکی از دلایل این تصمیم از سوی مصرف کنندگان این است که قیمت ظروف آرکوپال به طور کلی کمتر از اقلام و ظروف چینی است و در عین حال ظاهری شبیه چینی دارد . در واقع این حد شباهت تا حدی بالاست که ممکن است برخی از افراد ناشی نتوانند تشخیص دهند کدام ظرف آرکوپال است و کدام چینی . ابتدا به اختصار شما را با ظروف آرکوپال آشنا میکنیم .
ظروف آرکوپال
ظروف آرکوپال در حقیقت از شیشه تهیه میشوند و نوع خاصی از شیشه هستند ولی ظاهری بسیار متفاوت از شیشه کلاسیکی دارند که همه ما آن را میشناسیم . مشخصه اصلی آن قطعاً رنگ سفید آن است که آن را بسیار شبیه به چینی میکند . معمولاً با گرفتن آن در دست متوجه میشود که چینی نیست، زیرا وزن آن نسبت به چینی بسیار سبکتر است .
با این ظروف آرکوپال 100% از شیشه ساخته شدهاند و تنها تفاوت آن با شیشه افزودن فلوئور در طول فرآیند تولید است که به آن رنگ سفید کلاسیک میدهد . لازم به توضیح است که نام اصلی این ظروف اوپال است، اما از آنجایی که وارد کننده این ظروف به ایران شرکتی فرانسوی به نام آرکوپال بوده است، مردم ایران این نوع از ظروف را با نام این برند میشناسند .
ویژگی های ظروف اوپال چیست؟
با این حال، بدیهی است که ویژگیهای ظروف اوپال، آن را به مادهای متفاوت، با ویژگیهای خاص و متفاوت از شیشههای کلاسیک تبدیل میکند . برای خرید ظروف اوپال از هوم شلف میتوانید بر روی لینک ارائهشده کلیک کنید .
در اینجا ویژگیهای اصلی متمایز آن است :
ظروف اوپال بسیار بادوام است
ظروف اوپال دارای مقاومت مکانیکی بالایی هستند که باعث میشود ظروف در برابر ضربه بسیار مقاوم باشند، برخلاف شیشههای کلاسیک که معمولاً کاملاً شکننده هستند و با هر ضربه کوچک تمایل به شکستن دارند .
استحکام آن 3 برابر شیشه معمولی است . حتی سطح صفحه ظاهر اولیه خود را برای مدت طولانی حفظ میکند زیرا تحت تأثیر خراشهای سطحی ناشی از استفاده از چاقو قرار نمیگیرد . همین امر را میتوان در مورد مقاومت آن در برابر شوک حرارتی نیز گفت ، زیرا ظروف اوپال برای استفاده با نوشیدنیهای گرم یا ظروف سرد، بدون ترس از تغییرات ناگهانی از یک دما به دمای دیگر کاملاً مناسب است .
بسیار بهداشتی است
سطح ظروف اوپال عاری از تخلخل است که امکان شستشو و ضدعفونی کامل ظروف را فراهم میکند . این ظروف ناخالصیها را جذب نمیکنند و حتی پس از تماس با غذاهای بسیار اسیدی دستنخورده باقی میمانند .
کاربردی است
ظروف اوپال را میتوان با خیال راحت در ماشین ظرفشویی شست، در یخچال قرار داد و برای استفاده در مایکروفر نیز مناسب است .
ارزان است
ظروف اوپال معمولاً در مقایسه با ظروف چینی بسیار ارزان هستند .
ظروف چینی
ظروف چینی برای هر یک از ما آشناتر است . این ظروف به سازگاری با محیط زیست و بدون آلودگی در بازار شناخته میشوند . ظروف چینی با توجه به سابقه طولانی خود، میتوانند تنوع بیشتر در طراحی پیکره و ارگونومی ظروف داشته باشند و اشکال بیشتری از ظروف مختلف را با آنها میتوان تولید کرد . ظروف چینی در ظاهر کلی زیباتر به نظر میرسد، بسیار بادوام است، تمیز کردن راحت است .
ظروف چینی دارای اشکال متنوع، لطیف و صاف، رنگهای روشن هستند . این ظروف اولین گزینه برای انتخاب اکثر خانوادهها برای خرید ظروف غذاخوری است . با این حال، لعاب روی سطح ظروف چینی اگر باکیفیت مناسب تولید نشده باشند میتواند به خطرآفرین و بیماریزا باشند . بنابراین، مشخصات و کیفیت محصول از اهمیت ویژهای برخوردار است .
خصوصیات ظروف چینی
این ظروف معمولاً از خمیری که عمدتاً از کائولن تشکیلشده است، ساخته میشود . روی آن را با مینا و لعاب پوشانده و سپس در دو مرحله پخته میشود . پخت در مرحله دوم در حدود دمای 1300 درجه انجام میشود . این دمای بالا منجر به شروع انجماد سطحی میشود که به مایع تبدیل میشود تا منافذ سفال را مسدود کند و در عین حال سختی بسیار زیادی برای آن به ارمغان بیاورد .
مزایای ظروف چینی
ظروف چینی بسیار مستحکم هستند. بهسختی بر روی آنها خراش ایجاد میشود و همچنین در برابر ضربههای مکانیکی به خوبی مقاومت میکنند . . این ماده متخلخل نیست، به همین دلیل از لحاظ بهداشتی و عدم ایجاد باکتری در ظروف عملکرد خوبی دارد . بعد از شست و شو بر روی آن لکه ایجاد . ظروف چینی قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارند .
معایب ظروف چینی :
قیمت این ظروف عمدتاً به خاطر دقتی که در ساخت ظروف باید به کار رود و نیاز به داشتن دانش خاص، بیشتر از ظروف دیگر است. به این موارد میتوان طراحی آرایههای روی ظروف را نیز اضافه کرد، زیرا نقاشیها گاهی با دست انجام میشود .
تفاوتهای زیادی بین ظروف اوپال و ظروف چینی وجود دارد که به اختصار در ادامه به بررسی آنها میپردازیم .
شکنندگی :
از نظر بسیاری از مردم، شیشه شکنندهتر از چینی است، اما این مورد زمانی صادق است که با یک شیشه کلاسیک روبهرو باشیم . ظروف اوپال با توجه به نحوه ساخت و فرآیند تولید آنها به خوبی در برابر ضربات فیزیکی مقاومت میکند . معمولاً در مقایسه با ظروف چینی کمتر لب پرشده و یا آسیبهای جزئی میبینند .
هدایت حرارتی :
هدایت حرارتی چینی کمتر از شیشه است . اگر در لیوانهای بدون دسته لیوان از جنس اوپال آب داغ ریخته شود، لیوان بهسرعت گرما را منتقل میکند که برای نگهداشتن در دست مناسب نیست . اما ستهای چای چینی میتوانند بهآرامی گرما را بدون سوزاندن دستان شما منتقل کنند . همچنین چای درون لیوانهای شیشهای یا اوپال سریعتر گرمای خود را از دست میدهد که این ویژگی خوبی محسوب نمیشود . بسیاری از ستهای چای شیشهای معمولاً دو عایق دارند تا گرما را بیشتر نگه دارند .
امنیت :
محصولات شیشهای هنگام صادرات از بازرسی معاف هستند . محصولات چینی باید هنگام صادرات بازرسی شوند . چینی بعد از لعاب زدن بیخطر است، اما اگر بعضی از نقاط آن لعاب نخورده باشد و بدنه آن در معرض دید قرار گیرد، مقداری سرب و کادمیوم از خود آزاد میکند که آن را به غذا منتقل کند و به صورت مستقیم در سلامت مصرف کننده تأثیرگذار باشد . معمولاً در خرید چینی ارزان باید دقت کافی را به عمل آورید و از اقدام به خرید از هر فروشگاه ناشناختهای اجتناب ورزید .
ظاهر
قبل از اقدام به خرید حتماً توجه داشته باشید که معمولاً از ظروف اوپال بیشتر برای روزمره استفاده میشود . ظروف چینی با توجه به سنگینی و وقاری که به سفرهها میبخشند مناسب برای استفاده در مجالس و پذیراییها مناسب میباشند .
برچسب ها : ظروف چینی,ظروف اپال,آشپزخانه,خانه,خانه داری,مقایسه