چشم‌انداز بازار کار در بوشهر و فرصت‌های شغلی

تاریخ انتشار: 10 مهر 1402
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 325
استخدام بوشهر

بوشهر یکی از استان‌های استراتژیک ایران است که به خاطر داشتن منابع طبیعی غنی و قرارگیری در نزدیکی خلیج فارس، پتانسیل‌های بسیاری در زمینه اقتصاد و بازار کار دارد. این استان بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و درآمد خود را مدیون منابع نفتی و پتروشیمی، صنایع دریایی، کشاورزی و شیلات و... است. با داشتن رتبه اول درآمد سرانه در کشور، بوشهر یکی از مهم‌ترین قطب‌های اقتصادی ایران محسوب می‌شود. در این متن، بازار کار این استان را بررسی کرده و با پرتکرارترین و بهترین شغل در بوشهر آشنا می‌شویم.

آشنایی با بوشهر

بوشهر یکی از استان‌های واقع در جنوب ایران و حاشیه خلیج فارس است. مرکز این استان، شهر ساحلی بوشهر است. عسلویه، بندر گناوه، دشتستان، کنگان و تنگستان، برخی از دیگر شهرهای مهم این استان هستند. همواره از بوشهر به عنوان یکی از استان‌های گران کشور یاد می‌شود که هزینه زندگی در آن بالا است. بوشهر، از لحاظ درآمد سرانه، رتبه اول و از لحاظ اقتصادی، رتبه سوم کشور را از آن خود کرده و این را مدیون وجود نیروگاه‌ها، شیلات و شهرک‌های صنعتی است. نقش پتروشیمی بوشهر را نیز در اقتصاد این استان نمی‌توان نادیده گرفت.

برای مشاهده جدیدترین آگهی‌های شغلی بوشهر می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://karbord.io/jobs/in-booshehr

وضعیت بازار کار بوشهر

درآمد این استان از بخش‌های مختلفی چون پتروشیمی، شیلات و تجارت دریایی، گردشگری و... تأمین می‌شود. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره هر یک از این بخش‌ها و تأثیر آن‌ها بر اقتصاد بوشهر آورده شده است.

منابع نفتی و پتروشیمی

میدان‌های نفتی و گازی بزرگ و همچنین نیروگاه‌های متعددی که در بوشهر واقع شده، مشاغل زیادی به وجود آورده‌اند. نیمی از ذخایر گازی کشور و ۱۰ درصد نفت ایران در این منطقه قرار دارد و ۹۰ درصد صادرات نفت نیز از طریق این استان جنوبی انجام می‌شود. در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند. البته باید توجه داشت که علاوه بر نیروهای بومی، افراد زیادی از سایر شهرهای کشور نیز برای کار به بوشهر می‌آيند.

صنایع دریایی

استان بوشهر در زمینه کشتی‌سازی و سکوسازی نیز فعالیت دارد و بیش از ۵ هزار نفر در این حوزه کار می‌کنند. شرکت صنعتی دریایی ایران ( صدرا) ، از اهمیت بالایی در حوزه صنایع دریایی برخوردار است و در عرصه‌های مختلفی چون خدمات مهندسی، کشتی‌سازی، اسکله‌سازی، نصب پایانه‌های نفتی و... فعالیت می‌کند.

کشاورزی و شیلات

بخش زیادی از ساکنان بوشهر و به خصوص بومیان این منطقه، در عرصه کشاورزی و شیلات فعالیت می‌کنند. بوشهر در زمینه تولید بسیاری از محصولات دریایی و کشاورزی، رتبه اول کشور را دارد. سالانه بیش از ۱۶۵ هزار تن خرما و ۶۰۰ هزار تن گوجه فرنگی در این استان تولید می‌شود. پرورش میگو نیز در بوشهر رواج دارد و سالانه ۳۵ هزار تن میگو در این استان تولید می‌شود. بخش عمده‌ی این میگوها به کشورهای دیگر صادر می‌شوند. محصولات دیگری چون گندم و جو، پرتقال، لیمو ترش، پیاز، فلفل، هندوانه، سیب‌زمینی، خیار، کاهو، کلم و... نیز در این استان تولید می‌شود.

گردشگری

گردشگری یکی از صنایع رو به پیشرفت بوشهر است. در سال‌های اخیر در فصل‌های سرد، بوشهر و سایر استان‌های جنوبی میزبان گردشگران زیادی بوده‌اند. با افزایش گردشگران، سرمایه‌گذاران زیادی سراغ این استان رفته‌اند و بدین ترتیب، بسیاری از افراد جویای کار در مشاغل جدید بخش گردشگری شروع به کار کرده‌اند.

شهرک‌های صنعتی بوشهر

نواحی صنعتی بوشهر با ایجاد مشاغل متعدد، یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر اقتصاد این استان هستند. بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی در این استان فعال است و در حال حاضر، حدود ۶ هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند. همچنین در سال‌های اخیر، با افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش صنعت، شاهد بازگشت چندین واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید و اشتغال افراد بیشتری بوده‌ایم.

صنایع دستی بوشهر

بیش از ۲ هزار نفر در استان بوشهر در زمینه‌هایی مرتبط با صنایع دستی مشغول به کار هستند. حدود ۷۵ درصد این فرصت‌های شغلی نیز برای خانم ها است. همچنین، برخی از افرادی که در صنایع دیگر مشغول به کار هستند، صنایع دستی را به عنوان شغل دوم خود انتخاب می‌کنند.

معادن بوشهر

معادن، از دیگر منابع درآمد استان بوشهر هستند که سهمی در اقتصاد آن دارند. در بوشهر حدود ۲۵۰ معدن وجود دارد و برای بیش از هزار نفر در این زمینه اشتغال‌زایی شده است. با این حال، معادن بوشهر ظرفیت بسیار بالایی دارند و با افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه، می‌توانند به درآمد و اشتغال‌زایی بسیار بیشتری دست یابند.

نرخ بیکاری بوشهر

با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلفی چون گردشگری، شیلات، صنایع دریایی، پتروشیمی و... صورت گرفته، نرخ بیکاری بوشهر روند کاهشی داشته است. هم اکنون، نرخ بیکاری این استان ۷. ۶ درصد است که از نرخ بیکاری کل کشور ( ۸. ۳ درصد) نیز کمتر است.

مشاغل پرتقاضا در بوشهر

با رونق گردشگری و افتتاح هتل‌ها و رستوران‌های جدید، بسیاری از آگهی‌های شغلی بوشهر به طور مستقیم یا غیرمستقیم به این حوزه‌ها مرتبط هستند. همچنین، یکی از شغل‌هایی که در بسیاری از استان‌ها از جمله بوشهر تقاضای زیادی نسبت به آن وجود دارد، حسابداری است. برخی از افراد نیز به جای کار کردن برای دیگران، کسب و کار خانگی را برای خود انتخاب کرده‌اند و از طریق حوزه‌های مختلفی چون صنایع دستی یا پرورش دام، امورات خود را می‌گذرانند.

از سوی دیگر برای برخی مشاغل مانند وکیل، روانشناس و مشاور، آگهی‌های کمتری وجود دارد. با این حال، این روزها بسیاری از افرادی که در رشته‌های مشاوره و رواشناسی تحصیل کرده‌اند، می‌توانند بصورت دورکار با کلینیک‌های روانشناسی در شهرهای دیگر همکاری کنند.

در ادامه لیست برخی از مشاغل پرتقاضای استان بوشهر آورده شده است.

  • سالن‌دار
  • پیک موتوری
  • فروشنده
  • صندوقدار
  • حسابدار
  • کارشناس ایمنی و بهداشت
  • آشپز
  • راننده
  • کارگر ساده
  • کارگر بسته‌بندی

جمع‌بندی

در این مقاله ضمن آشنایی با استان بوشهر، از وضعیت بازار کار آن آگاه شدیم و مهم‌ترین منابع درآمد این استان را مورد بررسی قرار دادیم. بوشهر یکی از استان‌های جنوبی ایران است که سهم بزرگی در اقتصاد آن دارد. ظرفیت‌های اقتصادی بسیاری در این استان وجود دارد. در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری زیادی که روی بخش گردشگری بوشهر شده، تأثیر قابل توجهی روی اقتصاد و آمار اشتغال‌زایی آن گذاشته است. میادین نفت و گاز، پتروشیمی، معادن، شهرک‌های صنعتی و... نیز از دیگر منابع اصلی درآمد بوشهر هستند.

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف