ادویه های مخصوص هر غذا

تاریخ انتشار: 13 آذر 1402
تعداد دیدگاه: 1
تعداد بازدید: 260

چکیده : طعم هر غذا به ادویه‌هایی که به آن غذا اضافه می‌شود، بستگی دارد. از آنجا که هر غذا ادویه‌های مخصوص به خود را دارد ما بر آن شدیم تا متداول ترین ادویه‌های غذا را به شما معرفی کنیم

یکی از کارهای مهمی که هر آشپزی هنگام پخت غذا حتما باید در نظر داشته باشد، انتخاب مناسب ادویه برای هر غذا است. اگر از ادویه مخصوص غذا به درستی در غذا استفاده کنید، بهترین طعم غذا را تجربه خواهید کرد. هر غذایی بخصوص غذاهای ایرانی ادویه مخصوص به خودشان را دارا هستند لذا برای پخت غذایی خاص و متفاوت باید از ادویه های مناسب استفاده کنید.

ادویه های به دو دسته ادویه های اصلی یا پایه ای یا خالص و ادویه های ترکیبی تقسیم بندی می شوند. ادویه های ترکیبی از ادویه های اصلی با نسبتهای متفاوت درست می شوند.

در ابتدا به ادویه های اصلی می پردازیم و سپس با ترکیب آنها ادویه های بسیار خوشمزه ای برای غذاهای مختلف درست خواهیم کرد.

جهت خرید انواع ادویه جات با کیفیت می توانید به فروشگاه اینترنتی نجمان مراجعه نمایید.

بهترین ادویه جات خالص

همانطور که گفته شد ادویه جات اصلی یا خالص آن دسته ای از ادویه جات هستند که بدون ترکیب با دیگری بدست می آیند اینها معمولا قسمتی از یک گیاه هستند که خاصیت دارویی نیز دارند. چرا که اصلا ادویه از کلمه دواء گرفته شده است و در گذشته اطبا برای درمان آنهارا به کار می بردند.

زعفران

زعفران که به طلای سرخ معروف است بهترین و گران ترین نوع ادویه است. این ادویه نیاز به معرفی ندارد و در تمام خانه های ایرانی استفاده می شود.

هل

هل نیز بسیار معروف است و حتما در چایی از آن استفاده کرده اید و با طعم و خواص بی نظیر آن آشنایی دارید.از هل برای انواع غذاها و دسرها نیز استفاده می شود.

خرید هل اکبر بنفش

دارچین

ادویه دارچین نیز از پرکاربردترین ادویه جات غذاهای ایرانی است این ادویه در غذاهایی همچون حلیم، شله زرد، انواع کیک و شیرینی و .... بکار می رود. دم کرده دارچین یکی از بهترین دمنوشها برای رفع خستگی ، خواب خوب و بیماری‌های گوارشی می‌باشد.

زردچوبه

این ادویه دوست داشتنی علاوه بر اینکه به غذا رنگ و طعم خوبی می دهد خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد و به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند. زردچوبه طعم دهنده اصلی بسیاری از غذاهای ایرانی است.

فلفل سیاه

فلفل سیاه که هم تند و هم خوشبو است یکی از طعم دهنده‌های اصلی اکثر غذاهاست. فلفل سیاه، مقوی حافظه و اعصاب است. همچنین آنتی اکسیدان و تسکین دهنده دردهای عصبی محسوب می شود.

زنجبیل

ادویه زنجبیل هم به عنوان ادویه و هم به عنوان دارو استفاده می شود. زنجبیل ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون، ضد باکتری، ضد نفخ و ادرار آور بوده و تشنگی را برطرف می کند. طعم خاصی دارد و مزاج را گرم می کند.

پودر زنجبیل

پودر سیر

این ادویه به شدت مفید بوده و طعم سیر را بدون اینکه دهان بوی سیر بگیرد به غذا می دهد.

پودر سیر

فلفل

فلفل در انواع مختلفی موجود است. مثل فلفل قرمز ، پاپریکا، پولبیبر و... که ما همه آنها را در یک دسته نوشتیم ولی باید بصورت جدا تهیه کرد. مزه تندی به غذا می دهند و تندی انها مقداری متفاوت است.

پودر پیاز

این ادویه از آسیاب کردن اسلایس های خشک شده پیاز درست می شود و در کباب و بسیاری از غذاها به جای پیاز کاربرد دارد.

البته ادویه جات اصلی بسیار بیشترند مثل آویشن، زیره، جوز هندی، نمک، رازیانه، انیسون (یا بادیان ستاره ای)، تخم شنبلیله و گشنیز، برگ بو، تمر هندی، سماق، فلفل سفید و ... که ما فعلا تا همینجا به همین لیست برای معرفی انواع ادویه جات خالص اکتفا می کنیم و در ادامه به ادویه های ترکیبی می پردازیم. برای خرید عمده ادویه جات اصلی می توانید به بازرگانی نجمان مراجعه نمایید.

بهترین ادویه های ترکیبی

ادویه جات ترکیبی با ترکیب ادویه جات اصلی با نسبت های مختلف بدست می آیند و در بسیاری از غذاها کاربرد دارند، معمولا هر غذایی ادویه خاص خود را داراست.

ادویه کاری

اولین ادویه ترکیبی که میخواهیم معرفی کنیم ادویه کاری است که بسیار مهم است و در سایر ادویهای ترکیبی دیگر نیز کاربرد دارد. این ادویه با سلایق مختلفی درست می شود در زیر کاملترین ادویه کاری را شرح داده ایم که میتوانید با سلیقه خودتان تغییرات کوچکی به آن بدهید:

زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
زعفران: یک قاشق چای خوری
پاپریکا: نصف قاشق غذاخوری
جوزهندی: یک قاشق چای خوری
سیاه دانه: نصف قاشق چای خوری
دانه خردل: نصف قاشق چای خوری
زنجبیل: نصف قاشق چای خوری
پودر سیر: یک قاشق چای خوری
دانه رازیانه: نصف قاشق چای خوری
برگ کاری: یک قاشق غذاخوری
زیره سبز: یک قاشق چای خوری
بادیان رومی: یک قاشق چای خوری
برگ بو: یک قاشق چای خوری
هل: نصف قاشق چای خوری پودر هل یا سه عدد دانه هل
فلفل قرمز: یک قاشق چای خوری
میخک: یک قاشق چای خوری پودر میخک یا دو بوته میخک
تخم گشنیز: یک قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز یا پنج قاشق چای خوری تخم گشنیز
دارچین: دو قاشق چای خوری پودر دارچین یا یک عدد چوب دارچین

ادویه کاری

ادویه ماکارونی

از بهترین ادویه های ترکیبی برای ماکارانی میشه درست کرد و استفاده نمود میتوان به ترکیب های زیر اشاره کرد:

ترکیب زیره ی کرمان و اویشن شیرازی
یاترکیب فلفل، سیر، آویشن و رزماری
ویا ریحون و پونه و جعفری و دارچین و نمک و فلفل سیاه

ادویه ی قورمه سبزی

پودر زردچوبه
پودر غوره
پودر لیمو
فلفل سیاه
شنبلیله ی خشک
رازیانه
نمک
پودر گشنیز

ادویه پلویی

گل سرخ (2 قاشق غذاخوری)
پودر زیره سیاه (یک قاشق چای‌خوری)
دارچین (یک قاشق غذاخوری)
میخک (یک عدد)
هل سبز (10 عدد)
پودر زنجبیل (یک قاشق چای‌خوری)
جوز هندی (نصف قاشق چای‌خوری)

ادویه ماهی و مرغ

ادویه مرغ و ماهی

نمک (یک قاشق سوپ‌خوری)
فلفل سیاه (نصف قاشق سوپ‌خوری)
فلفل قرمز (2 قاشق سوپ‌خوری)
زردچوبه (5/2 قاشق سوپ‌خوری)
دارچین (5/1 قاشق سوپ‌خوری)
تخم گشنیز (5 قاشق غذاخوری)
هل سبز (3 عدد)
زنجبیل (یک قاشق سوپ‌خوری)
زیره سبز (2 قاشق سوپ‌خوری)
پودر پیاز (5/1 قاشق سوپ‌خوری)
پودر سیر (یک قاشق سوپ‌خوری)

ادویه قیمه

گرد لیمو
زردچوبه
فلفل سیاه
نمک
زعفرون
عصاره ی گوشت

ادویه ی آبگوشت

پودر زیره سبز
پودر فلفل سیاه
پودر زیره سیاه
پودر تخم گشنیز
زردچوبه
پودر لیمو عمانی
پودر دارچین

ادویه گوشت

برای طعم دار کردن گوشت داخل هر نوع غذایی می توانید از ترکیب زیر استفاده کنید:

زردچوبه (2 قاشق سوپ‌خوری)
فلفل سیاه (یک قاشق چای‌خوری)
فلفل چیلی (یک قاشق چای‌خوری)
فلفل پاپریکا (یک قاشق چای‌خوری)
دارچین (2 قاشق چای‌خوری)
زنجبیل (یک قاشق چای‌خوری)
زیره سبز (3 قاشق چای‌خوری)
برگ بو (یک قاشق چای‌خوری)
پودر سیر (یک قاشق چای‌خوری)
پودر هل (نصف قاشق چای‌خوری)
پودر تخم گشنیز (یک قاشق چای‌خوری)
پودر میخک (به مقدار کم)

ادویه ترشی خانگی

برای درست کردن انواع ترشی می توانید ترکیب ادویه جات زیر را در آن استفاده کنید:

فلفل سیاه (یک قاشق چای‌خوری)
فلفل قرمز (یک قاشق چای‌خوری)
دارچین (یک قاشق چای‌خوری)
زیره سبز (2 قاشق چای‌خوری)
پودر تخم گشنیز (5 قاشق چای‌خوری)
گلپر (10 قاشق چای‌خوری)
جوزهندی (یک قاشق چای‌خوری)
رازیانه (یک قاشق چای‌خوری)
سبزی معطر (2 قاشق چای‌خوری)

ادویه سوپ

پودر آویشن
برگ بو

ادویه فلافل

زیره سبز
ادویه کاری
زنجبیل
فلفل قرمز
گشنیز
شنبلیله

ادویه ماست و خیار

فلفل سیاه
نعنا خشک
ریحان
مرزه
ترخان خشک
پودر گل سرخ

تقریبا بیشتر ادویه جات اصلی و ترکیبی مهم را در این مقاله معرفی کردیم. جهت خرید انواع محصولات ارگانیک می توانید به فروشگاه نجمان مراجعه نمایید.

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
دیدگاه کاربران
  • زهره 18 آذر 1402

    ادویه هاتون رو خودتون آسیاب می کنید؟

    ارسال دیدگاه
    امتیاز شما:
    🔃
    تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف