پیس میکر قلب؛ جانی دوباره برای بیماران قلبی
چکیده : پیس میکر قلب یا به عبارت دیگر باطری قلب یکی از روش های جدید درمان بیماری قلبی است، برای آشنایی بیشتر با ابن موضوع با دکتر حکمت متخصص قلب و عروق در اصفهان همراه شوید.
پیس میکر قلب یکی از شیوههای درمانی است که برای بهبود بیماران نارسایی قلبی مورد استفاده قرار میگیرد و کار آن منقبض کردن قلب برای ایجاد ضربانهای طبیعی میباشد.
پیس میکر قلب چیست؟
پیس میکر قلب یا به عبارت دیگر باطری قلب، یک دستگاه کوچک است که بهعنوان ضربانساز در زیر پوست ناحیه قلب بیماران قلبی قرار داده میشود و وظیفه آن منظمکردن ریتمهای قلبی میباشد.
پیس میکر قلب از دو بخش مولد ضربان و لید تشکیل شده است که مولد، یک ظرف کوچک فلزی بوده و دارای یک باطری و مدار الکتریکی است که وظیفه تنظیم سرعت پالسهای الکتریکی اتصال داده شده به قلب را بر عهده دارد؛ اما لید دارای سه سیم منعطف و عایق است که در چند بخش از قلب جای میگیرند و وظیفه آنها، ارسال پالسهای الکتریکی به قلب است.
لازم به ذکر است که پیس میکر قلب فقط در صورت نیاز به کار میافتد و پس از راهاندازی، فعالیت الکتریکی قلب را نرمال و تنظیم میکند. کار دستگاه ضربانساز بهگونهای است که اگر ضربان قلب کند باشد، پیس میکر با ارسال سیگنالهای الکتریکی به عضلههای قلب، این عضو حیاتی را منقبض میکنند.
انواع پیس میکر قلب
پیس میکر قلب در اصفهان انواع مختلفی دارد و به روشهای مختلفی انجام میگیرد که برخی از انواع آن به شرح زیر است .
- داخل وریدی: پیس میکر قلب داخل وریدی، نوعی دستگاه ضربانساز قدیمی بوده که تک لید یا دو لید است و نحوه کار آن به این صورت میباشد که سیمها به رگهای قلبی اتصال داده میشوند و پالسها را به قلب ارسال میکنند.
- دو بطنی: دستگاه ضربان ساز دو بطنی، پالسها را به هر دو حفرههای پایینی قلب و یکی از دهلیزهای حفره بالایی ارسال میکند.
- اپیکاردیال: در این نمونه از پیس میکر قلب، الکترودها بهجای این که به حفرههای قلبی فرستاده شوند در تمام سطوح قلب پخش میشوند.
- بدون لید (بیسیم): دستگاه ضربان ساز بدون لید در حفره قلبی قرار داده میشود و فعالیت خود را در این قسمت شروع میکند.
حالا که با انواع پیس میکر قلب آشنا شدید، درباره نحوه نصب این دستگاهها باید بگوییم که برای راهاندازی آنها نیاز است که مولد در زیر استخوان ترقوه جایگذاری شود، لیدها از طریق رگها رد شوند و در داخل قلب قرار بگیرند و انتهای آنها به مولد وصل گردد. نصب دستگاه ضربانساز قلب برای برخی افراد نیاز است که با جراحی صورت بگیرد؛ ولی در بیشتر بیماران این کار بهصورت سرپایی و با بیحسی موضعی انجام میشود که حدود دو ساعت طول میکشد.
هزینه پیس میکر قلب
باتری قلب، یک دستگاه بسیار کوچک است که در سینه بیماران قلبی قرار داده میشود و ضربان قلب آنها را تنظیم میکند.
در خصوص هزینه نصب دستگاه ضربانساز قلب باید گفت که راهاندازی این دستگاه توسط فوق تخصص پیس میکر قلب در بیمارستانهای دولتی بین ۲ تا ۸ میلیون تومان است و در مراکز خصوصی حدود ۱۵ تا ۵۰ میلیون تومان برای انجام این کار باید پرداخت کنید. لازم به ذکر است افرادی که تحت پوشش بیمه خدمات درمانی هستند، هزینه نصب پیس میکر برای آنها بسته به نوع بیمارستان متفاوت خواهد بود.
در تعداد معدودی از بیمارستانها نیز نصب دستگاه ضربانساز قلب رایگان است؛ اما روال خاصی دارد و نیاز میباشد که بیماران مدت زمان طولانیای در نوبت قرار بگیرند.
عوارض پیس میکر قلب چیست؟
پیس میکر قلب عوارض چندانی ندارد؛ اما بااینحال ممکن است که عارضههای زیر در برخی از افراد به وجود آیند.
- بروز عفونت در اطراف محلی که دستگاه ضربانساز نصب شده است
- افرادی که قبل از انجام این عمل از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند ممکن است که بعد از نصب دستگاه نامبرده، در محل قرارگیری ضربانساز تورم، کبودی و یا خونریزی مشاهده کنند
- لخته شدن خون در اطراف سینه و محل قرارگیری پیس میکر
- صدمه دیدگی عروق یا اعصاب نزدیک محل نصب دستگاه ضربانساز
- تکان خوردن لیدها که این امر موجب سوراخشدن قلب میشود
- انباشته شدن خون در فضای بین ریه و دیوارههای قفسه سینه
همچنین ممکن است تعدادی از افرادی که پیس میکر قلب نصب میکنند، علائم زیر را در خود مشاهده کنند که رویت این نشانهها بیانگر وجود مشکلاتی در دستگاه ضربانساز است.
- از دست دادن هوشیاری
- ضربان قلب آهسته و تپش قلب
- درد در قفسه سینه و ایجاد مشکلات تنفسی
- بروز سرگیجه
- سکسکه
- منقبض شدن عضلات شکمی
جراحی پیس میکر قلب در اصفهان
جراحی و نصب دستگاه ضربانساز در اصفهان این گونه است که قبل از اقدام به هر کاری نیاز است که به بیمار داروی خوابآور تزریق شود یا از بیحسی موضعی در اطراف قفسه سینه استفاده گردد. پس از انجام این کار، پزشک یک برش کوچک در زیر استخوان ترقوه میزند و لید روکش دار را از طریق رگهای خونی این قسمت توسط اشعه ایکس وارد قلب میکند و انتهای لید را به دستگاه ضربانساز متصل مینماید.
این عمل، همانطور که گفته شد حدود دو ساعت طول میکشد و عوارض شدیدی هم به همراه ندارد. قبل و بعد از انجام پیس میکر قلب، باید نکات زیادی توسط بیماران رعایت شود که برخی از آنها به بیان زیر هستند.
- قبل از انجام این عمل ممکن است که مصرف برخی از داروها توسط پزشک برای بیماران به طور موقتی قطع شوند.
- قبل از نصب ضربانساز از خوردن و آشامیدن به مدت چند ساعت اجتناب شود.
- موهای زائد محلی که قرار است ضربانساز در آن ناحیه نصب شود، باید تراشیده شود و استحمام انجام شود.
- بعد از انجام عمل پیس میکر قلب ممکن است دو هفته طول بکشد تا بیمار به بهبودی کامل برسد.
اما اقداماتی که باید در این شرایط انجام شوند عبارتاند از:
- شستوشوی محل زخم و تمیز نگهداشتن آن
- نرسیدن آب و رطوبت به مدت دو هفته به محل جراحی
- تکانندادن بازوی سمتی که پیس میکر در آن نصب شده است
- عدم دستکاری دستگاه و جلوگیری از واردشدن ضربه به آن
- مراجعه به پزشک در صورت مشاهده تورم، قرمزی و درد در ناحیه قفسه سینه
لازم به ذکر است افرادی که عمل پیس میکر انجام دادهاند نباید در محلهایی قرار بگیرند که میدان مغناطیس در آنها بسیار قوی است؛ به طور مثال این دسته از افراد نباید که از دستگاههای ام آر آی استفاده کنند.
استفاده از لوازمی که مغناطیسی هستند برای این افراد توصیه نمیشود. در غیر این صورت باعث اختلال در روند عملکرد دستگاه ضربانساز یا قطع آن میگردد. نصب و جراحی دستگاه ضربانساز در اصفهان توسط پزشکان قلب زیادی انجام میشود و یکی از پزشکان حاذقی که در این زمینه به طور تخصصی مشغول به فعالیت است، دکتر مصطفی حکمت نام دارد.
دکتر مصطفی حکمت متخصص قلب در اصفهان، فوق تخصص قلب و عروق در اصفهان و متخصص پیس میکر قلب در اصفهان است که این گونه جراحیها را برای بیماران قلبی به بهترین شکل ممکن انجام میدهد و به درمان این بیماری در بسیاری افراد کمک شایانی میکند. درصورتیکه تمایل دارید از خدمات دکتر مصطفی حکمت در این زمینه استفاده کنید لازم است که به آدرس https://www.hekmatep.com/ مراجعه فرمایید و یا با شماره تلفنهای موجود در صفحه تماس وبسایت حاصل نمایید.
سخن پایانی
استفاده از پیس میکر قلب، یک روش درمانی برای بیماران قلبی است که بهکارگیری این دستگاه برای آنها موجب میشود که عملکرد قلبشان به طور طبیعی و ضربانها بهصورت منظم باشند. باتوجهبه اهمیت بسزای این قطعه در درمان بیماریهای قلبی، جراحی نصب دستگاه ضربانساز باید توسط یک پزشک حاذق و مجرب انجام شود.
برچسب ها : متخصص پیس میکر قلب