معرفی انواع دستکش لاتکس دندانپزشکی و پزشکی

تاریخ انتشار: 25 مرداد 1402
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 123

چکیده : در این مقاله قصد داریم تا در مورد دستکش های لاتکس، انواع مختلف آن، موارد کاربرد، مزایا و معایب آن مطالب ارزشمندی را با شما به اشتراک بگذاریم.

دستکش برای انجام اعمال پزشکی و دندانپزشکی به عنوان ابزاری مهم و ضروری محسوب می گردد. تمیزی و استریل بودن دستکش ها در مصارف پزشکی اهمیت ویژه ای دارد که لازم است از دستکش های جداگانه برای بیماران مختلف استفاده گردد. در صورتی که به نکات بهداشتی در این خصوص بی توجهی گردد، به دلیل انتقال آلودگی ها و میکروب ها از فرد بیمار به دیگران، خطر مرگ، جان افراد را تهدید می کند.

با توجه به اهمیت استفاده از دستکش و رعایت نکات بهداشتی، لازم است پزشکان و دندانپزشکان با انواع مختلف دستکش های پزشکی آشنا بوده و بدانند هر کدام از آنها برای چه مصارفی به کار می رود. داشتن چنین اطلاعاتی می تواند سلامت بیمار را تضمین کرده و بازدهی پزشک را نیز افزایش دهد.

در این مقاله قصد داریم تا در مورد دستکش های لاتکس، انواع مختلف آن، موارد کاربرد، مزایا و معایب آن مطالب ارزشمندی را با شما به اشتراک بگذاریم.

دستکش لاتکس

از نظر ظاهری دستکش های لاتکس تقریبا نازک بوده و به دست می چسبند. معمولا دستکش های لاتکس پزشکی به رنگ شیری بوده و استفاده از پودر در قسمت داخلی آنها موجب راحتی در زمان استفاده شده است. این پودر که از پودر لیکاپدیم و کربنات کلسیم ساخته می شد باعث ایجاد آلرژی در افراد شد. این موضوع برای پزشکان که مجبور به استفاده طولانی مدت از این دستکش ها بودند را سخت اذیت می کرد و تعریق دست ها به این مشکل دامن می زد.

در نسل جدید دستکش های لاتکس، از پودری مخصوص استفاده می شود که از ترکیب آرد ذرت به دست می آید و می تواند از ایجاد حساسیت جلوگیری کند. ترکیبات به کار رفته در این پودر به گونه ای است که از طریق پوست جذب نمی شود و در استفاده طولانی مدت نیز پوست را تحریک نخواهد کرد. حتی می توانید این دستکش ها را ضدعفونی و دوباره استفاده کنید.

انواع دستکش لاتکس دندانپزشکی و پزشکی

در حالت کلی دستکش های لاتکس موجود در بازار در دو نوع با پودر و بدون پودر هستند. لکن شما می توانید این دستکش ها را در کیفیت ها و مدل های مختلف زیر خریداری کنید:

  1. دستکش لاتکس بدون پودر
  2. دستکش لاتکس با پودر
  3. دستکش لاتکس با پودر کم
  4. دستکش لاتکس ساق دار
  5. دستکش لاتکس بدون ساق

دستکش لاتکس پودری

پزشکان برای معاینات و جراحی های ظریف از دستکش های لاتکس پودری استفاده می کنند. در حالت کلی با توجه به اینکه این دستکش ها سایز چسبانی دارند، امکان تحرک و مانور انگشتان افزایش می یابد و به همین دلیل می توان از این دستکش ها در کارهای ظریف استفاده کرد. از دیگر کاربردهای این نوع از دستکش های لاتکس، محیط های آزمایشگاهی هستند.

با وجود اینکه پودرهای مورد استفاده در این دستکش ها ضدحساسیت هستند ولی با این حال احتمال ایجاد آلرژی به صفر نمی رسد.

دستکش لاتکس بدون پودر برای دندانپزشکی

مواد اولیه و کیفیت ساختاری دستکش لاتکس بدون پودر تقریبا با نوع با پودردار یکسان است و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. حتی کاربری این دو نوع دستکش نیز یکسان است. تنها تفاوت این دو نوع دستکش در حذف پودر در نوع بدون پودر است تا از ایجاد حساسیت جلوگیری گردد.

اما در دستکش های لاتکس بدون پودر به دلیل حذف پودر، پوشیدن دستکش ممکن است کمی سخت تر شده و کار را برای مصرف کننده مشکل نماید. البته این مساله چندان مهم نیست و نتوانسته آمار فروش و استفاده از دستکش های بدون پودر را کاهش دهد.

رنگ بندی های مختلف دستکش لاتکس

اگر برای خرید دستکش لاتکس دنداپزشکی سری به بازار بزنید و یا به سایت های فروش اینترنتی مراجعه کنید، متوجه رنگ ها و طرح های مختلف دستکش های لاتکس خواهید شد. رنگ بندی مختلف دستکش های لاتکس عبارتند از:

  • سفید
  • کرم
  • آبی
  • صورتی
  • سبز

از رنگ های روشن و سفید در مصارف پزشکی و دندانپزشکی و از رنگ های تیره تر در مصارف غیرپزشکی استفاده می شود. علاوه بر تنوع رنگ و طرح، این دستکش ها در سایزهای بزرگ، متوسط و کوچک به فروش می رسند.

کاربردهای دستکش لاتکس

غالبا از دستکش لاتکس در مواردی که نیاز به ظرافت در انجام امور وجود دارد مانند آزمایشگاه ها، آشپزخانه ها و معاینات پزشکی استفاده می شود. با وجود اینکه استفاده طولانی مدت از این دستکش ها می تواند احتمال بروز حساسیت را افزایش دهد ولی از انواع پر مصرف دستکش ها به شمار می آید. علت فروش بالای دستکش های لاتکس را می توان در استحکام و انعطاف پذیری بالا دانست؛ چرا که به دست کاربر راحتی حرکت می دهد.

جراحان و متخصصان حوزه پزشکی برای افزایش کارایی دستان خود از دستکش لاتکس استفاده می کنند تا بتوانند اشیاء را به راحتی لمس کنند. بهترین و با کیفیت ترین دستکش های لاتکسی که برای استفاده جراحان مناسب است جنسی از لاتکس مصنوعی و یا طبیعی دارند. اصلی ترین کاربرد دستکش های لاتکس را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • پزشکی و دامپزشکی
  • دندان‌پزشکی
  • صنایع غذایی
  • آرایشگری و زیبایی
  • تکنسین‌های خودرو
  • پزشکی قانونی
  • کارهای خدماتی

معایب استفاده از دستکش های لاتکس

خارش، پوسته ریزی، خشکی، سوزش و قرمزی پوست همگی مجموعه ای از حساسیت های پوستی هستند که ممکن است در استفاده بلند مدت از دستکش های لاتکس در پوست شما ایجاد شوند. حتی امکان دارد در صورت مداومت در استفاده، این عوارض تشدید یافته و در عرض چند هفته شاهد حساسیت های پوستی شدیدتری باشید.

در موارد نادری ممکن است دامنه این حساسیت ها شدت یافته و علائم شدیدتری مانند قرمزی چشم، آبریزش بینی، کهیر، گرفتگی عضلانی و خارش های شدید را ایجاد نمایند. معمولا حساسیت های تماسی می توانند موجب این علائم شوند.

مزایا استفاده از دستکش لاتکس

دستکش های لاتکس ویژگی های بسیاری دارند که موجب انتخاب آنها از سوی کاربران شده است. برخی از مزایای اصلی این دستکش ها به قرار زیر است:

  • با توجه به چسبان بودن این دستکش ها، احساسی شبیه به پوست دوم ایجاد می کند.
  • استفاده طولانی مدت از آنها امکان پذیر است. به طوری که تقریبا تا 16 ساعت می توانید از آنها استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از عفونت گزینه مناسبی هستند .
  • چسبنده بودن آنها به تقویت حس لامسه کمک خواهد کرد.
  • راحتی در پوشیدن دستکش در انواع پودردار
  • مقاومت بالایی دارند و خاصیت الاستیک آنها بسیار زیاد است.
  • دارای خاصیت زیست تخریب می باشند.

برچسب ها : دستکش دندانپزشکی,تجهیزات دندانپزشکی

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃