کدام عوامل خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهند؟

تاریخ انتشار: 2 شهریور 1402
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 126

این روزها، سرطان ریه به طرز چشمگیری افزایش یافته است و افراد زیادی برای تشخیص سرطان حنجره و تشخیص سرطان مری به پزشک مراجعه می کنند. یکی از مهمترین مواردی که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد استعمال دخانیات است که این روزها گسترش بسیار زیادی پیدا کرده است و می تواند به سلامتی آسیب های زیادی وارد کند. به همین دلیل، پزشکان هشدار می دهند این روزها افراد باید با علائم این بیماری ها آشنایی داشته باشند و هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنند.

عوامل خطر ابتلا به سرطان ریه

ریه ها عضو مهمی در بدن هستند که وظیفه ورود و خروج هوا را به داخل بدن بر عهده دارند. اگر ریه ها به خوبی کار نکنند در نتیجه اکسیژن رسانی به بدن به خوبی انجام نمی شود و همین امر می تواند مرگ را در پی داشته باشد. مطالعات نشان داده اند اگر تا سه دقیقه اکسیژن به بدن نرسد، مرگ بافت های بدن رخ می دهد و این امر می تواند آسیب های زیادی را به سلامتی وارد کند.

استعمال دخانیات

یکی از مهمترین و شناخته شده ترین عواملی که خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد استعمال دخانیات است. دود دخانیات می تواند دی ان ای سلول های ریه را تغییر دهد و در نتیجه تومورهای سرطانی به وجود می آیند. البته باید بدانید به محض اینکه سیگار بکشید و یا از دخانیات دیگر مانند شیشه استفاده کنید، این سرطان به وجود نمی آید. معمولا مدت زمان زیادی طول می کشد تا این سرطان خودش را در بدن نشان دهد و در نتیجه آسیب های زیادی به بافت های بدن وارد می گردد.

زندگی در شهرهای آلوده

یکی دیگر از مواردی که خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد زندگی در شهرهای آلوده است. مطالعات نشان می دهند شهرهای آلوده دارای سرب زیادی در هوا هستند و زمانی که فردی نفس می کشد این سرب را درون ریه خود می کند. به مرور زمان، این مواد در داخل ریه ته نشین می شوند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های مزمن افزایش پیدا می کند. برای کاهش خطر ورود آلودگی ها به ریه استفاده از ماسک و نوشیدن شیر داغ الزامی است.

ژنتیک

از جمله مواردی که نشان میدهد شما به سرطان ریه مبتلا شده اید ژنتیک است. اگر در اقوام درجه یک خود کسی را دارید که به این بیماری مبتلا شده است، ممکن است شما نیز در معرض ابتلا به این سرطان قرار گیرید. با توجه به تمامی این موارد توصیه می شود کسانی که دارای این فاکتور هستند از دخانیات دوری کنند و تلاش نمایند تا به صورت منظم چک آپ انجام دهند. چک آپ ها کمک می کنند که این سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود و در نتیجه می توان سریعا آن را درمان کرد و به زندگی عادی بازگشت.

چگونه برای تشخیص سرطان حنجره اقدام کنیم؟

روش های متعددی برای تشخیص سرطان حنجره وجود دارند. زمانی که یک بیمار با علائم اولیه از سرطان حنجره به پزشک مراجعه می کند ابتدا پزشک معاینه فیزیکی در قسمت گلو انجام میدهد. این معاینه می تواند به پزشک کمک کند بافت های غیر طبیعی را تشخیص دهد. معمولا، یکی از روش هایی که برای درمان این بیماری پیشنهاد می شود بیوپسی است. در روش بیوپسی، بافت مشکوک به سرطان برش داده می شود و سپس به آزمایشگاه ارسال می گردد. سپس، با توجه به استانداردهایی که در این زمینه وجود دارد، تشخیص سرطان حنجره صورت می گیرد و نتیجه تشخیص برای پزشک ارسال می گردد.

چگونه برای تشخیص سرطان مری اقدام کنیم؟

سرطان مری یکی دیگر از سرطان های مزمنی است که به سلامتی آسیب های زیادی را وارد می کند و می تواند سلامتی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. ام آر آی معمولا برای تشخیص سرطان مری به کار می رود. ام آر آی روشی است که می تواند توده های سرطانی را به طور دقیق در بدن مشخص نماید و همین امر باعث می شود که پزشک به راحتی به این بیماری پی ببرد. از طرف دیگر، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد آزمایش خون بدهد تا بتواند در پایان به خوبی تصمیم گیری کند.

برای درمان سرطان ریه به کجا مراجعه کنیم؟

تا به اینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد سرطان ریه در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شده اید موارد متعددی منجر به بروز این سرطان می شوند. استعمال دخانیات، زندگی در شهرهای آلوده و ژنتیک از جمله مواردی هستند که خطر ابتلا به این سرطان را افزایش میدهند و افراد برای تشخیص و درمان باید به پزشکان حاذق مراجعه کنند. اگر به دنبال پزشک حاذقی برای درمان سرطان ریه، تشخیص سرطان حنجره و تشخیص سرطان مری هستید، می توانید به دکتر فرشید اربابی مراجعه کنید و از خدمات گسترده تیم ایشان در جهت درمان و تشخیص سرطان بهره مند شوید.

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف