خواص و عوارض گلیسیرین خوراکی در صنعت و زندگی روزمره
گلیسیرین خوراکی با نام دیگر گلیسیرین غذایی، نوعی الکل قندی است که در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده میشود. این محصول به روش طبیعی از منابع گیاهی و حیوانی یا به روش سنتزی در کارخانه به دست میآید. گلیسیرین یا گلیسرول خوراکی فواید و خواصی دارد که تمامی این خواص گلیسیرین خوراکی دست به دست هم داده و این ماده را به دومین حلال پرکاربرد در صنایع تبدیل کرده است. اگر قصد خرید گلیسیرین خوراکی را دارید، بد نیست علاوه بر آشنایی با فواید این ترکیب، نسبت به عوارض گلیسیرین خوراکی نیز اطلاعات لازم را به دست آورید تا شناختی همه جانبه در خصوص این الکل قندی مایع کسب کنید.
خواص گلیسیرین خوراکی
گلیسیرین از نوع خوراکی در صنایع غذایی و دارویی بیشترین کاربرد را دارد و در صنعت آرایشی و بهداشتی نیز به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی خود بیشتر مورد توجه است. افرادی که در حوزه داروسازی، آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی مشغول به کار هستند، در اغلب فراوردهها، محصولات و فرمولاسیونها سراغ استفاده از گلیسیرین خوراکی میروند. از این رو اهمیت این ترکیب بر کسی پوشیده نیست و لازم است با خواص گلیسیرین خوراکی آشنا شوید و در صورت تمایل قیمت گلیسرین را برای خرید استعلام کنید. در ادامه فواید گلیسیرین خوراکی و کاربردهای این ترکیب را در هر صنعت کاملتر بررسی میکنیم:
صنایع غذایی
بیشترین کاربرد گلیسیرین خوراکی مربوط به صنایع غذایی است. در این صنعت برای انواع نوشیدنیها مانند نوشابههای گازدار و مواد غذایی مثل شیرینی، شکلات، آدامس، ماکارونی، فوندانت و غیره از گلیسیرین غذایی یا خوراکی استفاده میکنند.
- گلیسیرین جزو مواد با خاصیت هیگروسکوپیک است که قابلیت جذب رطوبت از هوا را در ساختار خود دارد. از این رو این ماده به خوبی میتواند با جذب رطوبت و حفظ آن از محیط اطراف، برخی محصولات غذایی نیازمند رطوبت را تازه و سالم نگه دارد. به عنوان نمونه در تولید انواع شیرینی، خواص گلیسیرین خوراکی به جلوگیری از خشک شدن شیرینیها کمک میکند.
- گلیسیرین را به عنوان شیرین کننده طبیعی نیز میشناسند. این ماده به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین، بدون افزایش قند خون و با کالری کمتر، طعم شیرین مواد غذایی و انواع شیرینیها را فراهم میکند. از این رو از گلیسیرین خوراکی در آدامسهای بدون قند، شکلاتها و بیسکویتهای فاقد قند و محصولات رژیمی استفاده میکنند.
- گلیسیرین خوراکی در غذاها و محصولات کم چرب، نقش حجم دهنده و قوام دهنده را ایفا میکند.
- اضافه کردن گلیسیرین خوراکی به محصولات لبنی خامه، بستنی و ماست از یخ زدن آنها در دماهای پایین جلوگیری میکند.
- برای هضم بهتر و راحتتر محصولات غذایی، گلیسیرین به این مواد غذایی اضافه میشود تا حرکات روده را تحریک کرده و دردهای یبوست مزمن را نیز تسکین دهد.
داروسازی
در صنایع دارویی و در تولید داروهای خوراکی، تزریقی، موضعی، شیافهای یبوست، قطرههای چشم، خمیر دندان و غیره از گلیسیرین خوراکی استفاده میشود که دلیل این کاربرد گلیسیرین در داروسازی به شرح زیر است:
- این ترکیب به عنوان حلال، مکمل دارویی و مرطوب کنده استفاده میشود.
- گلیسیرین خوراکی در تولید صابونهای مقابله با خشکی پوست نیز به کار میرود و با حفظ رطوبت پوست، از خشک شدن آن جلوگیری میکند.
- در داروسازی پس از آب مقطر، گلیسیرین بیشترین کاربرد و استفاده را دارد. این ماده برای حل کردن مواد دارویی و به عنوان بخشی از فرمولاسیون انواع داورها به کار میرود.
آرایشی و بهداشتی
در صنعت آرایشی و بهداشتی، گلیسیرین را به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی و نرم کنندگی میشناسند. با این حال خواص گلیسیرین تنها به مرطوب کنندگی ختم نمیشود و دلایلی زیادی وجود دارد که در این صنعت نیز از گیلیسیرین استفاده میکنند:
- خواص گلیسیرین خوراکی در نرم کنندگی و لطافت پوست مشخص است. این ترکیب با نفوذ به لایههای پایینی پوست با ایجاد خاصیت مرطوب کنندگی از بروز چین و چروک در سنین بالاتر نیز جلوگیری میکند.
- ترکیب گلیسیرین خوراکی و گلاب را ترکیب روشن کننده پوست مینامند. خواص گلیسیرین خوراکی در کنار استفاده از گلاب، خاصیت روشن کنندگی برای پوست ایجاد میکند.
- گلسیرین به حفظ حالت کشسانی و لیفت کردن پوست کمک میکند. از این رو برای لیفت کردن پوست از گلیسیرین خوراکی رقیق شده استفاده میکنند.
- در تولید لوسیونها و کرمهای بعد از حمام، گلیسیرین خوراکی برای حفظ لطافت و نرمی پوست به کار گرفته میشود.
- گلیسیرین خاصیت ضدالتهابی نیز دارد و در تولید محصولات مراقبت پوستی و به ویژه محصولات آرایشی برای پوستهای حساس و دارای التهاب استفاده میشود.
- استفاده از گلیسیرین خوراکی در محصولات شامپو و مراقبت مو، مانع شکستگی و آسیب دیدگی موها میشود. از طرفی این ترکیب اغلب در محصولات مربوط به ترمیم موهای ضخیم و وز استفاده میشود تا به آنها حالت دهد.
عوارض گلیسیرین خوراکی
هر چند که گلیسیرین خوراکی مورد تایید سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی ایالات متحده است؛ اما این ماده ممکن است عوارض و خطراتی نیز به همراه داشته باشد که با هم بررسی میکنیم:
- اگر فردی به روغن نارگیل، روغن خرما و در حالت کلی به منابع گلیسیرین خوراکی حساسیت داشته باشد، ممکن است مصرف گلیسیرین خوراکی عوارضی از نوع آلرژی برای این افراد به همراه داشته باشد.
- مصرف بیش از اندازه هر مادهای، عوارضی با خود به دنبال دارد و این موضوع در خصوص گلیسیرین خوراکی نیز صادق است. مصرف بیش از اندازه استاندارد گلیسیرین خوراکی در مواد غذایی و خارج این محصولات، ممکن است به بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال، نفخ و درد شکمی منجر شود.
- هرچند که گلیسیرین خوراکی را به دلیل شاخص گلیسمی پایین به عنوان جایگرینی برای قند در مواد و محصولات غذایی استفاده میکنند، اما مصرف زیاد این ترکیب باعث افزایش قند خون میشود. این مورد از جمله عوارض گلیسیرین خوراکی است که خیلی از افراد از آن بیخبر هستند و با فرض حذف قند از گلیسیرین در محصولات استفاده میکنند.
- غلظتهای بالای گلیسیرین خوراکی برای پوست و سلامت بدن آسیب زا است. این اتفاق درباره خوردن گلیسیرین غیرخوراکی بیش از پیش صادق است؛ اما برای نوع خوراکی نیز باید جوانب احتیاط رعایت شود.
- گلیسیرین ساختار الکلی دارد و اگر در طبیعت رها شود، ممکن است با تجزیه شدن مواد شیمیایی دیگری آزاد کند که برای طبیعت و آبزیان آسیبزا باشد.
قیمت خرید عمده گلیسیرین خوراکی
با توجه به کاربردهای گستردهای که گلیسیرین خوراکی در زندگی روزمره و صنایع مختلف دارد، نمیتوان از اهمیت این ماده در زندگی روزمره و بخش مهمی از فراوردهها و محصولات غذایی، دارویی و صنعتی چشم پوشی کرد. از این رو لازم است خرید گلیسیرین خوراکی برای به کار گیری در هر یک از این صنایع از کارخانهای صورت گیرد که امکان فروش عمده و مستقیم را برای تمامی افراد فراهم کرده باشد. از طرفی این کارخانه باید اطلاعات شفافی در خصوص آنالیز محصول تولیدی ارائه دهد تا خریداران از بابت میزان خلوص و کیفیت محصول نهایی اطمینان حاصل کنند.
در همین راستا آذران تقطیر سهند از جمله کارخانههای مطرح در شمال غرب کشور است که گلیسیرین خوراکی را با بالاترین خلوص و کیفیت به فروش میرساند و آنالیز هر محصول را برای خریداران ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خرید گلیسیرین خوراکی و قیمت عمده گلیسیرین خوراکی به سایت atschemicals سر بزنید و یا با کارشناسان فروش گلیسیرین به شماره 04133274560 تماس حاصل فرمایید.