7 هدف مشاوره خانواده در روانشناسی که باید بدانید
چکیده : خانواده یکی از قوی ترین روابطی است که میتوانید پیدا کنید. با این حال، حتی بهترین خانوادهها نیز میتوانند مشکلاتی در ارتباط داشته باشند. گاهی اوقات، این مشکلات مدت زیادی طول می کشد و به دلیل نزدیکی و آشنایی اعضای خانواده، موانع غیرقابل عبور به نظر میرسند. در این مواقع، ممکن است نیاز به یک متخصص و مشاوره خانواده باشد. اما هدف از مشاوره خانواده چیست و چگونه به خانوادهها کمک میکند؟
منظور از مشاوره خانواده چیست؟
مشاوره خانواده نوعی روان درمانی است که برای کاهش آسیب و تعارض از طریق بهبود تعاملات بین اعضای خانواده طراحی شده است. معمولاً، بهتر است همه اعضای خانواده که تحت تأثیر یک مشکل هستند در جلسات مشاوره خانواده حضور داشته باشند. خرید مشاوره آنلاین خانواده کمک میکند سلامت روان تمام اعضا تضمین شده و از مشکلات آتی پیشگیری شود.
در بهترین حالت، خانوادهها میتوانند باعث احساس حمایت، عشق و احساس تعلق شوند، اما برای بسیاری، روابط با خانواده میتواند چالشبرانگیزترین باشد. دانستن روش حل تعارضات خانوادگی در ساختار فعلی خانواده ممکن است دشوار به نظر برسد. صرف نظر از موقعیت افراد، مشاوره خانواده ممکن است به آنها کمک کند تا پویایی خانواده را ارزیابی کنند، با کمک مشاور خانواده در مورد مسائل سخت صحبت کنند و در نهایت به سمت یک خانواده سالم تر حرکت کنند.
دلایل مراجعه به مشاوره خانواده چیست؟
همانطور که در سایت ویکی روان درباره تعریف خانواده در روانشناسی بیان شده است، خانواده ها منحصر به فرد هستند و دلایلی که آنها ممکن است به دنبال مشاوره باشند پیچیده است و مطابق همین موضوع، هدف از مشاوره خانواده نیز متفاوت خواهد بود. یک خانواده ممکن است پس از رسیدن به بن بست در توانایی خود برای حل مشکلات عاطفی یا ارتباطی، وارد درمان شود. آنها همچنین ممکن است به دنبال شناسایی منشأ این مشکلات و توسعه راهبردها یا مداخلات خانوادگی برای اجتناب از آنها در آینده باشند.
در یک خانواده، تعارض می تواند اشکال مختلفی داشته باشد و ممکن است بین چند نفر از اعضای خانواده رخ دهد. مشاوران خانواده طیف گسترده ای از درگیری ها و شرایط را بررسی میکنند، از جمله موارد زیر:
- مصرف الکل و مواد مخدر یا سوء مصرف مواد
- نگرانی های رفتاری در مورد جوانان
- افسردگی
- مورد سوء استفاده قرار گرفتن
- تعارضات والدینی و فرزند پروری
- اختلالات کودکان و مدیریت آن در خانواده
- خشونت
سیستم مشاوره خانواده بر تعاملات بین اعضای خانواده و زمینه هایی که خانواده در آن وجود دارد متمرکز است. مشاورین خانوادها بر سیستمهای درون و اطراف یک خانواده و شناسایی الگوهای رفتاری تأکید دارند، یک مشاور خانواده میتواند به خانواده کمک کند تا به جای تمرکز بر نکات منفی رفتار یک فرد، تابآوری ایجاد کند.
هدف از مشاوره خانواده چیست؟
در عصر کنونی، واحد خانواده متنوع تر از همیشه است. تعریف خانواده گسترش یافته و شاهد افزایش خانوارهای مختلط، مذهبی و چندفرهنگی هستیم. این باورها، ادراکات، نظرات و روش های متفاوت می تواند خانواده را در بحران قرار دهد. هنگامی که ارتباطات از هم میپاشند، احساسات شعله ور میشوند و احساسات آسیب میبینند.
والدین شکایت میکنند، بچه ها ناامید میشوند و همه تعجب میکنند که کجای کار اشتباه بوده است. هدف از مشاوره خانواده در اینجا آموزش مهارتهایی است که روابط، تعهدات و مسئولیتها خانوادگی را بهبود بخشد.
7 هدف مشاوره خانواده از دید روانشناسی
مشاوران خانواده فقط به انجام مشاوره والدین محدود نمی شوند، بلکه شامل خانواده درمانی استراتژیک، خانواده درمانی ساختاری و غیره نیز میشوند. آنها همچنین فقط برای لحظات بحرانی نیستند. مشاوران خانواده همچنین آماده هستند تا والدین و بقیه اعضای خانواده را از در مورد درگیری های کوچکتر قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگتر راهنمایی کنند. در حالی که نیازهای هر خانواده متفاوت است، برخی از اهداف مشترک خانواده درمانی عبارتند از:
1. تعیین و حفظ مرزهای سالم بین خانواده
در خانوادههایی که عملکرد آنها مختل شده است، معمولا مرزگذاریها مشکل دارد و افراد دچار تعارض در نقشهایشان هستند. قبلا در سایت رجا نیوز درباره بیشتر حرف زدن اعضای خانواده توضیح داده شده است، چون در عدم تعامل کلامی بین اعضا مرزهای سالم را به مرور از بین میبرد!
2. بهبود ارتباطات
یکی از اهداف مشاوره خانواده، کمک به ایجاد روشهای ارتباط موثر بین اعضای خانواده است. به همین دلیل یک مشاور روانشناس خوب در ویکی روان یا دیگر سایت های مشاوره مانند betterhelp و Talkspace تاکید زیادی بر شرکت تمام اعضا در جلسات مشاوره خانواده درمانی دارد.
3. درک بهتر پویایی خانواده برای بهبود حل مسئله
مشاور خانواده کمک میکند که فرآیند مشکلات خانوادگی را با دید بازتر بررسی کنید و روشهای خلاقانهتری برای حل مسئله در پیش بگیرید.
4. ایجاد همدلی و کاهش تعارضات روزانه
بالا بردن همدلی باعث درک بیشتر اعضا از یکدیگر میشود و همین موضوع بحثها کوچک و تعارضات روزانه را کاهش میدهد.
5. امکان به اشتراک گذاشتن احساسات بین اعضای خانواده
هدف از مشاوره خانواده در بیشتر مواقع این است که اعضا بتوانند در محیطی امن احساساتشان را بروز دهند و قضاوت نشوند. در این صورت آنها بهتر میتوانند شرایط یکدیگر را درک کنند.
6. توسعه مهارت های شنیداری
یکی از مشکلات خانواده ها این است که در بحثها به صورت فعال به یکدیگر گوش نمیدهند و صرفا میخواهند حق با آنها باشد. بهبود مهارت گوش دادن فعال از هدف های مشاوره ازدواج است.
7. یادگیری چگونگی شناخت و احترام به نیازهای هر یک از اعضای خانواده
اینکه افراد از نیازهای یکدیگر خبر نداشته باشند و آنها را به خوبی نشناسند، باعث ایجاد قضاوت و تعارضات بزرگ میشود. مشاوره خانواده کمک میکند به نیازهای یکدیگر احترام بگذارید.
ممکن است خانواده شما قبل از ملاقات با یک مشاور خانواده اهداف خود را درک کنند، یا ممکن است پس از چند جلسه اول فهرستی از اهداف تهیه کنید. صرف نظر از اینکه خانواده شما از کجا شروع می شود، یک مشاور می تواند محیطی امن و خنثی را فراهم کند که در آن خانواده بتواند آزادانه احساسات خود را بیان کنند، سؤال بپرسند و ایدهپردازی کنند.
چه زمانی به مشاوره خانواده نیاز است؟
در حالت ایده آل مشاوره خانواده، یک خدمت پیشگیرانه است. با این حال، خانواده ها همیشه نمیتوانند پیش بینی کنند که کدام مشکلات کوچک ممکن است به چالش های بزرگتری منجر شود.
با در نظر گرفتن این موضوع، هیچ زمان اشتباهی برای شروع و دریافت خدمات مشاوره خانواده وجود ندارد. هر زمان که تصمیم میگیرید با یک مشاور خانواده صحبت کنید، گامی مهم به سمت روابط خانوادگی سالم تر برداشتهاید. تعداد جلسات مورد نیاز برای مشاوره خانواده بستگی به خانواده و شرایط آنها دارد. با این حال برای تجربه بهترین شرایط در خانواده پیشنهاد میکنیم همیشه با یک مشاور خانواده در ارتباط باشید تا در صورت بروز هرگونه مشکل از وضعیت موجود اطلاع داشته باشد.
منبع: جهان نیوز