کشیدن بخیه در منزل - توانبخش
درست است که بخیه زدن، موردی رایج در پزشکی است.اما این مورد دلیلی بر آن نیست که کشیدن بخیه توسط خودمان کار صحیحی باشد. بخیه نیز همانند موارد دیگر در پزشکی، نیاز به مراقبت دارد.در بسیاری از موارد، افراد بدون داشتن آگاهیهای لازم، خطرات جدی را برای خود به وجود آوردهاند.به همین منظور لازم دانستیم این مقاله را به شرح نکات کلیدی در رابطه با کشیدن بخیه درمنزل اختصاص دهیم.
بهترین زمان کشیدن بخیه
سؤال بسیاری از بیمار پس از اتمام عمل، در رابطه با زمان برداشتن بخیه است. برداشتن بخیه به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد:
محل جراحی و میزان خون رسانی پوست ناحیه در تعیین مدت زمان برای جوش خوردن ناحیة برش خورده مؤثرند.به طور کلی محلهایی که دیرتر جوش میخورند دست و پا و محلهایی که سریعتر جوش میخورند، نواحی سر، پوست و صورت هستند.
جوش خوردن نواحی، سه الی پنج روز تا دو هفته ، زمانبر است.معمولاً پس از گذشت دو هفته، لبههای بخیه در اندامها به طور کامل جوش میخورند. پس از آن، میتوان جهت برداشتن بخیه اقدام کرد.در صورتی که دانش و تجربهای در این زمینه ندارید، نسبت به کشیدن بخیه توسط خودتان خودداری کنید.دقت داشته باشید که اگر بخیهها زودتر از این مدت برداشته شوند، میتوانند شما را دچار دردسرهای دیگری کنند.
نکته : درست است که زود کشیدن بخیه خطرناک است و باید پس از مدت زمان گفته شده، انجام شود.اما باید بدانید که دیر کشیدن بخیه نیز میتواند عوارض دیگری را به دنبال داشته باشد.معمولاً در این زمینه توصیههای جدی بیان نمیشود، در صورتی که بیتوجهی به آن میتواند ضررهای دیگری را به دنبال داشته باشد.
موسسه پرستاری توانبخش خدمت ویزیت پزشک عمومی در منزل را دارا میباشد.اگر نیاز به ویزیت پزشک برای مطمئن شدن از وضعیت زخم بخیه و عفونت کردن آن هستید میتوانید با کارشناسان توانبخش تماس برقرار کنید.
ضررهای دیر برداشتن بخیه
دیر اقدام کردن برای برداشتن بخیه نیز همانند زودتر برداشتن آن، عوارض خاص خود را به دنبال دارد. عوارض دیر برداشتن بخیه ، عبارتاند از:
- چنان چه بخیه دیرتر از موعد مقرر کشیده شود، میتواند منجر به بروز بافت اضافه یا اسکار و همچنین از بین نرفتن جای بخیه شود.
- از دیگر ضررهای دیر برداشتن بخیه، میتوان به نفوذ نخهای بخیه به زیر بافت گوشت اشاره کرد.در طی فرایند ترمیم زخم، نخها به زیر بافت نفوذ کرده و احتمال عفونت کردن زخم افزایش مییابد.
در صورتی که از موعد برداشتن بخیه گذشته باشد،ممکن است پزشک یا پرستار مجبور به شکافتن پوست بیمار شود. لازم است تأکید کنیم که عفونت کردن بخیه، یکی از جدیترین عوارض دیر برداشتن بخیه است که بیمار را برای مدت طولانی درگیر میکند.
چند توصیه مهم در رابطه با آماده سازی پیش از آن
تا زمان برداشتن بخیه ، لازم است به موارد زیر توجه کنید:
- زخم را تا 24 ساعت اول، کاملاً خشک و تمیز نگه دارید.
- بعد از 48 ساعت میتوانید حمام کنید، اما دقت داشته باشید که آب مستقیم به محل زخم نریزد.
- بعد از گذشت 48 ساعت، برداشتن پانسمان مانعی ندارد. البته در صورت ترشح یا خونریزی از انجام این کار خودداری کنید.در صورت خیس شدن پانسمان، نسبت به تعویض آن با یک پانسمان تمیز و خشک اقدام کنید.
- توصیه میشود پس از تمیز نمودن محل زخم، از پمادهای بهبوددهنده از جمله پماد آنتی بیوتیک استفاده شود.
- در صورت شل شدن یا پاره شدن بخیه، حتماً فرد متخصصی را در جریان بگذارید.
- در صورتی که موعد برداشتن بخیه است، به سراغ شخص کاربلد و باتجربه باشید که در این زمینه مهارت دارد.
مراحل کشیدن بخیه در خانه
- استریلیزه کردن وسایل و تجهیزات: قیچی و موچین را در ظرف آبی که در حال جوش است بیندازید و بیست دقیقه بجوشانید.بعد آنها را کاملا خشک کرده و با یک پنبه الکلی همه نقاط آنها را ضدعفونی کنید تا خود این ابزار آلودگی باکتریایی به بدن وارد نکنند.البته توان بخش ار مواد خاصی جهت استریلیزه کردن لوازم این کار استفاده میکند.
- آماده سازی سایر تجهیزات: وسایل دیگری نظیر باند استریل و آنتیبیوتیک باید در دسترس باشد تا اگر زخم دچار خونریزی شد مورد استفاده قرار دهید.
- ضدعفونی کردن و شستن ناحیه بخیه: ناحیه بخیه خورده باید با آب گرم و صابون شسته شده و خشک شود و با پنبه الکلی ضدعفونی گردد تا از پاکیزگی آن اطمینان حاصل شود.
- بریدن اولین گره و کشیدن نخ: گرهها نباید باز شوند بلکه باید برش بخورند زیرا ممکن است به زخم و پوست آسیب بزنند.
- پاکسازی زخم: بعد از اتمام کشیدن بخیه محل بخیه را پاک کرده و یک باند استریل بر روی زخم گذاشته و چسب بزنید تا بهبودی کامل شود.
مراقبت های پس از کشیدن بخیه
- زخم و سطح پوست به آرامی کشش و قدرت طبیعی خود را بدست میآوردپس تا زمانی که پوست به طور کامل بهبود نیافته و باید خیلی مراقب آسیب مجدد به آن بود.از فشار آوردن به عضو بخیه خورده و استفاده زیاد از آن خودداری کنید تا زخم کاملا بهبود پیدا کند.
- زخم را از اشعه ماوراءبنفش UV محافظت کنید زیرا این اشعه به پوست سالم هم آسیب میزند پس زخم را به وسیله لباس، جوراب، دستکش و … پوشش دهید.اگر زخم در صورت قرار دارد روی زخم را با کرم ضد آفتاب بپوشانید.
- توصیه میشود پس از برداشتن بخیه، از منابع غذایی استفاده شود که شامل آنتی اکسیدان هستند. استفاده از سبزیجات، آلوئهورا و غیره در بهبود زخم بسیار کمک کننده خواهد بود.
در صورتی که دچار بیماری خاصی همچون دیابت هستید، لازم است جهت مصرف مواد غذایی با پزشک مربوطه مشورت کنید. - از پماد ویتامین E برای روی زخم استفاده کنید زیرا به تسریع بهبودی زخم کمک میکند ولی باید زمانی استفاده شود که زخم بسته شده باشد.
- در صورتی که پس از برداشتن بخیه در خانه ، زخم عفونت کند و به طور کامل جوش نخورده باشد، بهتر است از شستوشوی روزانه استفاده شود.
علائم عفونت زخم بخیه
علائمی که نشان دهندهی عفونت در ناحیه بخیه هستند، عبارتاند از:
- ورم
- تورم غدد
- افزایش درد
- دمای بالا
- بوی نامطبوع در ناحیه زخم شده
- احساس گرما در ناحیه زخم
- خونریزی یا چرک محل زخم
- افزایش قرمزی اطراف ناحیهی زخم
در صورت مشاهده هر کدام از این موارد در اطراف یا نزدیکی محل زخم، لازم است در اسرع وقت جهت رسیدگی به آن اقدام شود.
خدمات کشیدن بخیه در منزل توانبخش
بسیاری از افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، تصور میکنند که زدن یا کشیدن بخیه در خانه ، کار سادهای است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.در طول روند درمان، زدن و برداشتن بخیه اهمیت بسیار زیادی دارد و کاملاً واضح است که هر فردی قادر به انجام این کار نیست.
به همین دلیل لازم است چنین اقداماتی توسط افراد کارآزموده و مجرب انجام شود.همچنین استفاده از مناسبترین و بهترین تجهیزات که استریلیزه شده و به دور از هر گونه آلودگی باشند، اهمیت بسیار زیادی دارد.در صورتی که به چنین مواردی بیتوجهی شود، ممکن است زخم دچار عفونت شود و یا آسیبهای جدی دیگری را به دنبال داشته باشد.
به هر حال چه در کلینیکها و چه در منازل، لازم است برداشتن بخیه توسط فرد ماهری انجام شود.اگر کشیدن بخیه در منزل به درستی انجام نشود، بدون شک خطرات جدی و جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.البته اگر نیاز به برداشتن بخیه در منزل دارید، اصلاً جای نگرانی نیست.
دغدغهای در این باره نداشته باشید و حواستان باشد که خودسر عمل نکنید. توانبخش با در نظر داشتن حساسیت بالای این کار، خدماتی را جهت برداشتن بخیه در منزل ارائه میدهد.برای دریافت خدمات مربوط به برداشتن بخیه، کافی است با مؤسسه توان بخش در تماس باشید.در اسرع وقت و با هزینهای بسیار مناسب خدمات مورد نظرتان را دریافت خواهید کرد.
راههای ارتباط :
021-66923937
66564223 -021
https://tavanbakhsh.com