کاربرد های گوشی پزشکی برای پزشکان
در ابتدای مسیر پزشکی که باشید، حتما در خصوص گوشی پزشکی کنجکاو شدید. به احتمال زیاد، اطلاع دارید که انواع مختلفی از استتوسکوپ ها موجود و قابل دسترس بوده و هر یک از این ها برای کاربری متفاوتی ارائه شده. اگر درباره خرید گوشی پزشکی اطلاعات کافی نداشته باشید، امکان داره محصولی خریداری کنید، اما، تا مدت ها به کار نیاد. بنابراین، خرید محصول درست و مناسب اهمیت زیادی داره. چرا که امروزه گوشی پزشکی قیمت بالایی داره و در صورت خرید محصول ناکارآمد، امکان داره محصول به درد شما نخوره و مجبور باشید محصول دیگری خریداری کنید.
از این رو، اگر شما قصد دارید گوشی پزشکی بخرید و همچنان مطمئن نیستید چه محصولی باید خریداری کنید، پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید تا مروری بر کاربردهای گوشی پزشکی داشته باشیم. این مقاله به شما در خصوص خرید گوشی پزشکی مناسب کمک موثری خواهد کرد.
انواع کاربردهای گوشی پزشکی
در بخش زیر، مروری بر کاربردهای اساسی و معمول گوشی پزشکی داریم.
اندازه گیری فشار خون
اندازه گیری فشار خون از شایع ترین کاربردهای گوشی پزشکی به شمار میاد. با وجود اینکه اندازه گیری فشار خون با گوشی پزشکی شایع بوده، اما، این روزها سنجش فشار خون بیشتر با دستگاه های فشارسنج آنالوگ یا دیجیتالی انجام شده. با این حال، اندازه گیری فشار خون به وسیله گوشی پزشکی دقت بیشتری داره. به خصوص که شما با استتوسکوپ لیتمن یا سایر برندهای از این دست بخواید فشار خون بگیرید. این برندها با کارایی زیادی که داره، دقت بیشتری در خصوص اندازه گیری فشار خون ارائه داده.
در کل، اگر تنها به دنبال گوشی پزشکی برای اندازه گیری فشار خون هستید، توصیه میکنیم مبلغ زیادی برای خرید گوشی پزشکی صرف نکنید. در کنار این توصیه، پیشنهاد میکنیم حتما از استتوسکوپ های جنرال برای این کار بهره ببرید. شاید بپرسید چرا؟ چون قطعه سینه ای استتوسکوپ زیر کاف قرار میگیره و این کار خیلی اصولی به نظر نمیاد. اگر شما این کار و با گوشی پزشکی تخصصی یا کاردیولوژی انجام بدید، قطعه سینه ای ارتفاع بیشتری داره و به راحتی متوجه خواهید شد که این گوشی های پزشکی برای سنجش فشار خون مناسب نیست!
تشخیص بیماری های قلبی
مهم ترین کاربرد گوشی پزشکی تشخیص بیماری های قلبی بوده که از طریق سمع صداهای اضافی یا غیرطبیعی امکان پذیر هست. این کار بیشتر با استفاده از گوشی های پزشکی تخصصی یا اصطلاحا، کاردیولوژی صورت میگیره. این گوشی های پزشکی بالاترین کیفیت آکوستیک و داره و در شنیدن صداها و سوفل های قلبی عملکرد موفقیت آمیزی نشان داده. به همین دلیل، اگر قرار به شنیدن صداها یا تشخیص بیماری های قلبی هست، حتما باید به سراغ گوشی های پزشکی کاردیولوژی برید.
تشخیص بیماری های ریوی
گوشی پزشکی محدود به معاینه قلب نیست. اگر مروری بر مشخصات گوشی پزشکی مورد نظر داشته باشید، میتونید بفهمید که استتوسکوپ برای معاینه ریه مناسب هست یا خیر. در واقع، شما با استتوسکوپ میتونید به شنیدن صداهای غیرطبیعی ریه بپردازید و سمع صداهای غیرطبیعی از جمله ویزینگ، کراکل و رونکای ریه به تشخیص بیماری های ریوی کمک موثری خواهد کرد.
شنیدن صدای جنین
معاینه ضربان قلب جنین از پراهمیت ترین کاربردهای گوشی پزشکی به شمار میاد. به طور کلی، خانم های باردار به دلیل شرایط حساس قادر به انجام آزمایشات و تصویربرداری های پرخطر نبوده و از این رو، پزشک متخصص زنان و زایمان و نازایی به معاینه جنین از طریق سمع با گوشی پزشکی روی میاره. در واقع، کیفیت گوشی پزشکی در اینجا اهمیت زیادی داره. این معاینه حیاتی معمولا از طریق گوشی های پزشکی برند لیتمن یا استتوسکوپ mdf صورت میگیره تا احتمال خطا کمتر به نظر بیاد.
سمع صداهای روده ای
به طور اساسی، روده انسان در حرکت بوده و در نتیجه حرکات روده ای، صدای به خصوصی تولید شده. این در حالی هست که اگر بیمار به بیماری انسداد روده ابتلا پیدا کرده، صدای روده تغییر یافته و شما از طریق سمع صدای روده ای به وسیله گوشی پزشکی میتونید متوجه این تغییرات بشید و در نهایت به تشخیص بیماری گوارشی بپردازید.
لوله گذاری یا اینتوبه کردن
چی از اینتوبه کردن و احیای بیمار مهم تر؟ در اصل، اگر بیمار قادر به تنفس نیست، پزشک از طریق لارنگوسکوپ برای لوله گذاری به دهان، بینی، جعبه صوتی و نهایتا، داخل نای اقدام خواهد کرد. سوال اینجاست که در این میان، گوشی پزشکی به چه کار میاد؟ لوله تراشه باید قبل از دو شاخه شدن نای فیکس بشه. در برخی مواقع، لوله تراشه وارد یکی از شاخه های ریه شده و عمل تهویه فقط به یک ریه محدود خواهد شد. بنابراین، پزشک با استفاده از گوشی پزشکی باکیفیت قادر به بررسی هوای جریان یافته در دو ریه هست. در صورت وارد شدن لوله به یکی از شاخه های اصلی، لوله گذاری دوباره انجام خواهد شد.
لوله گذاری بینی – معده ای (NG Tube)
اگر بیمار قادر به غذا خوردن نیست، بنا به تشخیص پزشک باید NG Tube بذاره. شاید فکر کنید گوشی پزشکی این وسط به چه دردی میخوره؟ گوشی های پزشکی در لوله گذاری ها به انتقال صداهای نواحی مد نظر میپردازه و از این طریق، پزشک متوجه خواهد شد که لوله گذاری به درستی انجام شده و یا خیر. بعد از لوله گذاری بینی – معده ای، پزشک با استفاده از سرنگ هوای آزاد به داخل معده میفرسته و با سمع صدای معده متوجه میشه که لوله به درستی تعبیه شده و یا خیر.
تشخیص زنده بودن بیمار
در صورت اینکه بخواید ببینید بیمار زنده هست و یا نه، باید با استفاده از گوشی پزشکی به سنجش فشار خون و ضربان قلب بپردازید. شما میتونید گوشی پزشکی و روی سینه بیمار قرار بدید و به شنیدن صدای ضربان قلب بپردازید.
خلاصه و جمع بندی
اگر قصد دارید گوشی پزشکی خریداری کنید، پیشنهاد میکنیم پیش از خرید حتما مروری بر مطالب مقاله داشته باشید. امکان زیادی داره که با ندانستن جلو برید و گوشی پزشکی بخرید که بعدها کارایی نداره. هر یک از گوشی های پزشکی کاربردی داره و شما میتونید به مراتب از این محصولات برای کاربردهای مختلف بهره ببرید.