لباسهای کتان را چگونه بشوییم تا بور نشوند؟ [راهنمای کامل]
لباسهای کتان ساختار متفاوتی نسبت به سایرلباسها مانند لباسهای پنبهای، حریر، ساتن و ... دارند. به همین دلیل نکات شستشوی لباس کتان نیز با این لباسها متفاوت است. لباسهای کتان در فصول سرد سال طرفداران زیادی دارند. دلیل این محبوبیت ضخامت و مقاومت بافت این لباسها در برابر سرمای هوا است.
در صورتی که با روشهای صحیح شستشوی پارچههای کتان آشنا نباشید این لباسها به مرور زمان و در اثر شستشوی غیراصولی فرم و کیفیت اولیه خود را از دست میدهند. پس اگر شما هم جزو طرفداران لباسهای کتان هستید و در کمد لباسهایتان یک یا چند دست لباس از جنس کتان دارید مطالعه این مقاله از سایت آبی بیوتی را از دست ندهید.
ما قصد داریم در این مقاله به این پرسش که "لباسهای کتان را چگونه بشویم تا بور نشوند؟" پاسخ دهیم. پس اگر این سوال یکی از سوالات شما نیز است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی الیاف کتان و ویژگیهای خاص آن
پارچه کتان به عنوان یکی از پارچههای کلاسیک و قدیمی محسوب میشود که از الیاف کتان تولید میشود. این الیاف نیز تولید شده از ساقه گیاه فلاکس است. ساختار کلی گیاه فلاکس شباهت زیادی به پنبه دارد اما وجود کریستالینهایی در ساختار این گیاه باعث تفاوت پارچه کتان با پارچه پنبهای شده است. علاوه بر این، این نوع پارچه در ساختار خود موادی مانند چربی، سلولز و ... نیز دارد. هرچه چربی بیشتری از الیاف کتان استخراج شود این پارچه نرمتر خواهد شد.
از جمله خصوصیات پارچههای کتان عبارتند از:
- کشسانی
- مقاومت در برابر آسیبهای محیطی مانند پوسیدگی، قارچ، کپک و حشرات
- مقاومت بالا در برابر اسیدها یا حلالهای آلی مورد استفاده در شرایط و محیطهایی مانند خشکشوییها
- مقاومت بالای پارچه کتان مرطوب نسبت به پارچه کتان خشک
- مقاومت بالا در برابر حداکثر حرارت ۱۲۰ درجه سانتیگراد
دلایل اهمیت شستشوی صحیح لباسهای کتان برای حفظ رنگ و کیفیت
- جلوگیری از تغییر رنگ لباس کتان و کدر شدن آنها
- حفظ و افزایش دوام لباسهای کتان
- جلوگیری از چروک شدن لباسهای کتان
- جلوگیری از آسیب به بافت پارچه کتان و از بین رفتن تار و پود آن
نکات مهم برای جلوگیری از بور شدن و تغییر رنگ لباس های کتان
یکی از مهمترین موضوعاتی که به جلوگیری از بور شدن لباس کتان کمک میکند یادگیری نکات صحیح شستشوی لباس کتان است. از جمله این نکات مهم و کلیدی در شستشوی لباسهای کتان میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- عدم استفاده از آب داغ برای شستن لباسهای تیره کتان
استفاده از آب داغ باعث میشود که رنگ لباسهای کتان پخش شود در نتیجه لباس بور شده و رنگ اصلی خود را از دست میدهد.
- کاهش زمان شستشوی لباسهای کتان
یکی دیگر از عواملی که باعث از بین رفتن رنگدانههای لباسهای تیره کتان میشود شستشوی مکرر و طولانی مدت لباسها است. پس تا حد امکان زمان شستشوی لباسهای کتان را کاهش دهید.
- مطالعه برچسب روی لباس
این کار به شما کمک میکند تا با دما و مدت زمان مناسب برای شستشوی لباس کتان آشنا شوید.
- لکهگیری لباس پیش از شستشوی آن
اگر لباس کتان شما دارای لکه چربی است پیش از شستشوی آن از لکه بر مخصوص لباس استفاده کنید یا با استفاده از مسواک و کمی مایع ظرفشویی این لکهها را برطرف کنید.
- شستشوی لباس به صورت پشت و رو
برای اینکه سطح لباس تماس کمتری با مواد شوینده داشته باشد و رنگدانههای خود را از دست ندهد میتوانید لباسهای تیره کتان را به صورت پشت و رو داخل ماشین لباسشویی بیندازید.
- جایگزین کردن مایع لباسشویی به جای استفاده از پودر در شستشوی لباسهای کتان
برای هر نوع لباس کتان از مواد شوینده خاصی استفاده کنید. برای مثال لباسهای تیره کتان را با مایع مخصوص مشکی شوی و لباسهای رنگی کتان را با شویندههای مخصوص البسه رنگی بشویید.
- دقت کافی در شستشوی لباس
دقت در انجام شستشوی لباسهای کتان شامل رعایت موارد زیر است:
- توجه به برچسب داخل لباس
- استفاده از دور کند ماشین لباسشویی هنگام خشک کردن لباس
- عدم قرار دادن لباسهای کتان در زیر نور مستقیم خورشید
- عدم شستشوی لباسهای تیره و رنگی کتان با یکدیگر
شستشوی لباسهای تیره و رنگی کتان با یکدیگر باعث میشود که در صورت رنگ پس دادن لباسهای مشکی سایر لباسها دچار تغییر رنگ شوند.
- استفاده از مواد طبیعی برای شستشوی لباسهای کتان
شما میتوانید برای حفظ رنگ طبیعی لباس کتان از مواد طبیعی مانند سرکه و نمک یا آبلیمو نمک برای شستشوی آنها استفاده کنید. لازم است عنوان کنیم که شستشوی لباسهای کتان با موادی مانند سرکه باعث ایجاد بوی نامطبوع در آنها نخواهد شد. پس با اطمینان خاطر کامل این کار را انجام دهید و نگران نباشید.
طرز صحیح خشک کردن لباس های کتان
یکی از نکات مراقبتی لباسهای کتان دقت در نحوه خشک کردن این لباسها است. روش اصولی خشک کردن لباس کتان به این صورت است که این لباسها را به صورت طبیعی خشک کنید یعنی آنها را در هوای آزاد آویزان کنید یا روی یک سطح پهن کنید. به هیچ وجه این لباسها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا این کار باعث کاهش مقاومت و کیفیت رنگ لباسهای کتان میشود.
آیا شستشوی مکرر لباسهای کتان به آنها آسیب میزند؟
بله، سعی کنید تا حد امکان شستشوی مکرر یا مدت زمان ماندن لباس کتان در ماشین لباسشویی را کاهش دهید تا از خروج رنگدانههای لباس در هر بار شستشو جلوگیری کنید. در صورتی که تنها به دلیل یک لکه کوچک قصد دارید لباسهای کتان خود را بشویید بهتر است به جای شستشوی کامل لباس از لکه گیر استفاده کنید.
چه تفاوتی میان شستشوی دستی و ماشینی برای کتان وجود دارد؟
پیش از هر چیزی باید به شما بگوییم که فقط لباسهای کتانی را که خیلی ضخیم نیستند با روش دستی بشویید. برای شستشوی دستی لباس کتان ابتدا لکههای لباس را برطرف کنید. سپس لباس را پشت و رو کنید و آن را داخل تشت حاوی پودر رختشویی یا شویندههای طبیعی که با آب ترکیب کردهاید قرار دهید و پس از گذشت ۵ الی ۲۰ دقیقه لباسها را آبکشی کنید. مدت زمانی که به لباسها برای ماندن در ترکیب مایع یا پودر با آب فرصت میدهید به میزان کثیف بودن لباسها بستگی دارد.
دوستان عزیز، مقاله لباس های کتان را چگونه بشوییم تا بور نشوند؟ همیشه بروزرسانی خواهد شد. مجددا به ما سر بزنید. خوشحال خواهیم شد.