نارسایی قلبی چیست؟ علائم آن را بشناسید

تاریخ انتشار: 19 فروردین 1403
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 167

چکیده : نارسایی قلبی از مواردی است که این روزها افراد زیادی را درگیر کرده است. برای آشنایی با این علائم و راه های درمان آن در این مقاله از دکتر حکمت همراه ما باشید.

نارسایی قلب زمانی رخ می‌دهد که در عملکرد و کارایی این عضو حیاتی از بدن اختلال ایجاد شود و قلب نتواند خون را به شکل صحیح به دیگر اعضای بدن پمپاژ کند. این نوع اختلال در عملکرد قلب ممکن است که از هر دو سمت چپ و راست رخ دهد ولی معمولا بیمارانی که نارسایی قلبی دارند در سمت چپشان درد بیشتری احساس می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این علائم در ادامه این مقاله از بهترین متخصص قلب و عروق در اصفهان ( https://www.hekmatep.com/) همراه ما باشید.

علائم نارسایی قلب - دکتر حکمت

علل نارسایی قلبی چیست؟

نارسایی قلب ممکن است که به علت‌های مختلفی رخ دهد ولی معمولا دلیل به وجود آمدن اختلال در روند کارکرد قلب بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند می‌تواند به شرح موارد زیر باشد.

  1. افرادی که بیماری عروق کرونری دارند، خون‌رسانی به قلبشان با اختلال مواجه می‌شود و یکی از دلایل نارسایی قلب در آن‌ها می‌تواند مربوط به عروق باشد.
  2. استفاده از الکل و مواد مخدر صنعتی به طور مداوم
  3. یکی از علل‌ دیگر نارسایی قلب مربوط به مشکلات عضله‌ای در این عضو است که اگر رفع نشود، قلب فرد دچار نارسایی و اختلال می‌شود.
  4. بیماری‌های مادرزادی و غده تیروئید
  5. غیر طبیعی بودن ضربان قلب و اختلال در دریچه‌های آن

طول عمر بیماران نارسایی قلبی چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی دارند این است که طول عمرشان چقدر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که اغلب افراد تصور می‌کنند که بر اثر این بیماری جان خود را زودتر از دست می‌دهند؛ اما برخلاف باور عموم باید گفت که این تصور غلط است و اگر این بیماران به روند درمان خود به طور مداوم ادامه دهند و به توصیه‌های پزشک معالج توجه کنند، طول عمرشان می‌تواند طبیعی باشد. درنتیجه این افراد می‌توانند بدون هیچ نگرانی و دغدغه‌ای به زندگی روزمره خود ادامه دهند. کارکرد قلب انسان با علامت اختصاری EF سنجیده می‌شود و قلبی که سالم است EF آن بالای ۶۰ درصد می‌باشد؛ اما اگر به هر دلیلی در کارکرد این عضو حیاتی بدن اختلالی به وجود آید، این عدد به زیر ۵۰ می‌رسد و در این زمان نارسایی قلب رخ می‌دهد.

با توضیحات بالا می‌توان نتیجه گرفت که در آزمایشات مربوطه به هر میزانی که EF با افت همراه باشد، نارسایی قلبی شدیدتر است. افرادی که عملکرد قلبشان زیر ۳۵ درصد بوده علائم شدیدتری دارند و ممکن است که نتوانند طول عمر خود را به صورت طبیعی سپری کنند.

درمان نارسایی قلب

بیماری نارسایی قلب را نمی‌توان به طور قطع و کامل درمان کرد اما با انجام توصیه‌های ذکر شده در زیر می‌توان علائم این بیماری را کاهش داد و از تشدید آن پیشگیری کرد.

  1. داشتن رژیم غذایی مناسب: اغلب پزشکان قلب در اصفهان پیشنهاد می‌کنند افرادی که نارسایی قلب دارند، مصرف نمک مورد استفاده خود را به حداقل برسانند و از خوردن غذاهای پرچرب با کلسترول بالا نیز اجتناب کنند. میزان مصرف نمک در این بیماران بسیار مهم بوده و اگر در خوردن آن زیاده روی شود علائم بیماری تشدید می‌شود.
  1. انجام ورزش: بسیاری از حرکات ورزشی هستند که انجام دادن آن‌ها علائم تشدید نارسایی قلب را به کمترین میزان ممکن می‌رسانند که انجام این حرکت‌ها باید توسط پزشک مشخص شود.
  2. کنترل وزن: معمولا افرادی که به بیماری نارسایی قلب دچار هستند، وزنشان بالاست و در این شرایط و در صورت لزوم پزشک توصیه می‌کند که برای پیشگیری از عوارض شدید این بیماری، وزن کم شود.
  3. استفاده از پیس میکر: استفاده از پیس میکر قلب در اصفهان و سایر شهرها یکی دیگر از راه‌ها برای بهبود بیماری نارسایی قلبی است.

پیس میکر قلب یکی از شیوه‌های درمانی است که برای بهبود بیماران نارسایی قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کار آن منقبض کردن قلب برای ایجاد ضربان‌های طبیعی می‌باشد. در واقع پیس میکر یک ضربان ساز بوده که به وسیله باتری کار می‌کند و در قلب جای‌گذاری می‌شود و موجب ایجاد ضربان در آن می‌شود.

بهترین متخصص قلب و عروق در اصفهان - دکتر حکمت

بهترین متخصص نارسایی قلب در اصفهان

در اصفهان پزشکان بسیاری در زمینه درمان بیماری‌های قلبی و عروقی مشغول هستند که یکی از معروف‌ترین آن‌ها، دکتر مصطفی حکمت نام دارد. دکتر مصطفی حکمت بهترین فوق تخصص نارسایی قلب در اصفهان است که با به کارگیری بهترین شیوه‌های درمانی در روند بهبود بیماری در افراد مبتلا به نارسایی قلب فعالیت می کند.

اگر به دنبال بهترین پزشک متخصص قلب در اصفهان هستید، به شما دکتر حکمت را پیشنهاد می‌کنیم که با روش‌های درمانی ایشان می‌توانید شاهد بهبود این بیماری در خود باشید. به جهت دریافت نوبت، کافی است به ادرس وبسایت ایشان مراجعه نمایید. آنژیوگرافی در اصفهان، اکو در اصفهان، پیس میکر قلب و .. از سایر خدمات ایشان است.

مهم ترین عوارض نارسایی قلب

مسئولیتی که قلب بر عهده دارد این است که اکسیژن و مواد غذایی بدن را به تمام قسمت های مختلف بدن برساند، حال اگر قلب دچار اختلال یا نارسایی باشد، عملکرد و کارایی بیشتر اندام‌های داخلی بدن نیز دچار اختلال می‌شود و عوارض زیر را به دنبال دارد.

  1. نامنظم بودن ضربان قلب: نامنظم بودن ضربان قلب از اصلی‌ترین عوارض نارسایی در قلب بوده که باعث افزایش یا کاهش غیر طبیعی ریتم قلب می‌شود که در این حالت خون در حفره‌های موجود در قلب، انباشته یا لخته می‌گردد. لخته شدن خون در این عضو عوارضی مانند سکته را به همراه دارد.
  2. بیماری کلیوی: اختلالات قلبی اگر به روش اصولی درمان نشوند، خون نمی‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن به خصوص کلیه‌ها پمپاژ شود که این امر موجب به وجود آمدن بیماری‌های کلیوی می‌شود.
  3. بیماری کبد: کاهش خون رسانی از طریق قلب به بافت‌های کبد از دیگر عوارض نارسایی‌های قلبی بوده که می‌تواند بافت‌های کبدی را درگیر کند و در فعالیت آن‌ها اختلال ایجاد نماید.

چه زمانی به پزشک باید مراجعه کرد؟

افرادی که قلبشان دچار اختلال است باید همیشه از داروهای مختلف با دوزهای متفاوت استفاده کنند؛ به همین علت باید به طور مداوم زیر نظر پزشک باشند. اگر به هر دلیلی سابقه بیماری قلبی دارید باید در صورت مشاهده موارد زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید.

  • اگر احساس کردید که ضربان قلبتان بیش از حد معمولی افزایش پیدا کرده است و تنگی نفس دارید باید این علائم را جدی بگیرید و به نزدیک‌ترین درمانگاه مراجعه کنید.
  • احساس درد در قفسه سینه اگر بیش از ۱۵ دقیقه طول کشید و تشدید یافت باید نزد پزشک بروید و از سالم بودن قلب خود اطمینان یابید.
  • همچنین در صورتی که مشاهده کردید ساق پاهایتان دچار تورم است یا وزنتان به طور غیر معمول بالا رفته در این حالت باید به سراغ پزشک متخصص بروید و علائم را جدی بگیرید.
  • اگر که به طور ناگهانی به سرفه شدید و خون آلود افتادید یا افت هوشیاری پیدا کردید باید سریع و به طور اورژانسی به نزدیک‌ترین درمانگاه مراجعه کنید.
دکتر قلب در اصفهان - دکتر حکمت

سخن پایانی

نارسایی قلب از بیماری‌های شایعی است که اغلب در افراد کهن‌سال و کسانی که اضافه وزن دارند مشاهده می‌شود. این بیماری در اثر اختلال در عملکرد قلب به وجود می‌آید که در صورت عدم درمان می‌تواند مشکلات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. مدت‌ زیادی طول می‌کشد که در عملکرد قلب اختلال به وجود آید و نارسایی قلبی ایجاد شود. از این موضوع نتیجه می‌گیریم که اگر هنوز به این بیماری مبتلا نشده‌اید و یا این احتمال را می‌دهید که به دلایل مختلف در معرض ابتلا به آن باشید، باید تغییراتی در سبک زندگی خود به وجود آورید و با انجام کارهای مشخصی از این بیماری جلوگیری کنید.

برچسب ها : آنژیوگرافی,اکو قلب در اصفهان,دکتر قلب اصفهان,دکتر حکمت,نارسایی قلب

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف