هیدروموتور چیست و چه کاربردی دارد

تاریخ انتشار: 6 مرداد 1403
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 218

هیدروموتور یا موتور هیدرولیک یک وسیله دایره‌ای شکل است که کاربردهای بسیار زیادی دارد. از این محصول دوار می‌توان در بخش‌های اتوماسیون هیدرولیک صنایع خودروسازی، صنایع سیمان، صنایع معدن، صنایع شیمیایی، صنایع فولاد و خط‌های تولید ماشین آلات و دستگاه‌های هیدرولیک بهره گرفت. هیدروموتورها انواع و اقسام مختلفی دارند که برخی از آنها عبارتند از هیدروموتور پیستونی، هیدروموتور اوربیتالی و... . در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با هیدروموتورها و همچنین کاربردهای آن بیشتر آشنا کنیم.

هیدروموتور پیستونی

هیدروموتور چیست؟

هیدروموتورها دستگاه‌های دورانی شکلی هستند که انرژی روغن هیدرولیک تحت فشار را می‌گیرند و به گشتاور و حرکت دورانی تبدیل می‌کنند. در واقع در یک عبارت کوتاه می‌توان گفت که هیدروموتور انرژی هیدرولیکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. این دستگاه‌های دوار در صنایع مختلف، نقش کلیدی و مهمی را ایفا می‌کنند. ساختار کلی هیدروموتورها بسیار شبیه به پمپ‌های هیدرولیکی بوده اما با این تفاوت که فرآیندی که در هیدرموتورها رخ می‌دهد، کاملا متفاوت با پمپ‌ها است.

انواع هیدروموتورها

  1. هیدروموتور دنده‌ای
  2. هیدروموتور پیستونی ( هیدروموتور شعاعی )
  3. هیدروموتور پره‌ای

هیدروموتور دنده‌ای

ساختار داخلی هیدروموتور دنده‌ای شبیه به پمپ‌های دنده‌ای بوده و در آنها چرخ دنده‌ها به صورت داخلی یا خارجی با یکدیگر درگیر هستند. هر چه سایز چرخ دنده بزرگ‌تر باشد، گشتاور خروجی هم به نسبت بیشتر و در نتیجه سرعت هیدروموتور کمتر است. اما این در حالیست که با کوچک بودن چرخ دنده‌ها، گشتاور کمتر و در نتیجه سرعت بیشتر خواهد بود. به طور میانگین و کلی، حداکثر سرعت در هیدروموتور‌های دنده‌ای برابر با 1000 دور بر دقیقه است.

برخی از مزایای هیدروموتورهای دنده‌ای عبارتند از:

  • بازدهی بالا از ویژگی‌های مهم هیدروموتورها است.
  • این نوع از هیدروموتورها در برابر نیروهای محوری و شعاعی استحکام بسیار بالایی به نسبت سایر هیدروموتورها دارد.
  • نوع دنده‌ای به نسبت سایر دستگاه‌ها ابعاد جمع و جورتری داشته و فضای کمتری را اشغال می‌کند.
  • این هیدورموتورها سرعت بالا و عملکرد نرم و آرامی دارد.

هیدروموتور پیستونی

یکی دیگر از انواع دستگاه‌های هیدروموتور، هیدروموتور پیستونی است. ساختار داخلی هیدروموتورهای پیستونی، شبیه به پمپ‌های پیستونی بوده و روی سیلندر این دستگاه تعدادی پیستون نصب شده که به کمک فشاری که سیال وارد می‌کند، به صورت رفت و برگشت منجر به چرخیدن سیلندر می‌شود. ساختمان این مدل از هیدروموتورها به صورت فشرده بوده و از گشتاور بالا، شتاب زیاد و همچنین طول عمر بالایی پشتیبانی می‌کنند.

هیدروموتور پره ای

هیدروموتورپره‌ای

موتورهای پره‌ای از لحاظ ساختار شبیه به پمپ‌های پره‌ای با سیستم بالانس هستند. ساختار داخلی این گروه از دستگاه‌های هیدروموتور به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تعداد پیستون‌های به کار گرفته شده در آنها معمولا فرد است. در این دستگاه‌ها گشتاور باعث اعمال فشار روی قسمت‌ انتهایی پیستون‌ها، حرکت رفت و برگشتی شده و در نهایت فشار موجب چرخش شفت خروجی می‌شود. به عبارتی گشتاور خروجی، روی پره‌ها فشار ایجاد می‌کند.

هیدروموتور هیدرولیک براساس عملکرد و دوران

به طور کلی هیدروموتور براساس عملکرد و دوران به دو دسته دوران محدود و چرخش پیوسته تقسیم می‌شود. که هر کدام از این دو دسته به شرح زیر هستند.

هیدروموتورها با دوران محدود

به طور کلی هیدروموتورهای با دوران محدود همانطور که از نامشان پیداست در اثر قدرت سیال، تحت فشار در زوایای مشخص و ثابتی حرکت و دوران می‌کنند. این دسته از عملگرها دارای ابعاد کوچک و همچنین نصب آسان برای وارد کردن گشتاوردهای زیاد در هر جهتی مناسب هستند. گشتاورها در خروجی در هیدروموتورهای با دوران محدود، متناسب با مقدار فشار سیال قابل تغییرند.

عملکرد این مدل از هیدروموتورها به گونه‌ای است که سیال به محض ورود به محفظه هیدروموتور به صفحه متحرکی که داخل محفظه است فشار وارد می‌کند و این صفحه که به یک شفت خروجی متصل است با حرکت خود به گردش در می‌آورد.

جهت خرید هیدروموتورها باید به چه نکاتی توجه کرد؟

به طور کلی جهت خرید هیدروموتور اوربیتالی و سایر مدل‌های مختلف این دستگاه باید حتما به برخی نکات مهم توجه کرد. برخی از این نکات به شرح زیر هستند:

  • به ماکزیمم دبی که از موتور عبور می‌کند و همچین بیشتر سرعت باید قبل از خرید هیدروموتور توجه کرد.
  • ثابت گشتاور بر طبق Nm/bar مشخص می‌شود. با بهره از این گشتاور می‌توان میزان گشتاور موتور در فشارهای کاری مختلف را به دست آورد.
  • به طور کلی شما براساس واحد سانتی متر مکعب می‌توانید میزان حجم جابجایی روغن را به دست بیاورید.
  • برای خرید بهترین هیدروموتور باید بیشترین گشتاور موتور در اختلاف فشار بیشینه را نیز در نظر گرفت.

سایر مدل‌های هیدروموتور چیست؟

همانطور که در بالا نیز مطالعه کردید، مدل‌های هیدروموتورهای موجود در بازار بسیار زیاد است. به همین منظور شما می‌توانید، با توجه به نکات زیر و صنعت مورد نیاز هیدروموتور مناسب و متناسب را خریداری کنید. علاوه بر مدل‌های بالا، هیدروموتورها مدل‌های دیگری نیز دارند که برخی دیگر از آنها به شرح زیر است.

هیدروموتور پیستونی-محوری

از هیدروموتور پیستونی-محوری در سیستم‌های پرفشار به عنوان عملگر بهره گرفته می‌شود که قابلیت کوپل با گیربکس و سایر تجهیزات را کاهش و می‌تواند برای انتقال گشتاور مناسب استفاده می‌شود.

هیدروموتور پیستونی- شعاعی

در این مدل از دستگاه‌ها، پیستون‌ها در راستای شعاع چیده خواهند شد و به وسیله شاتون، میل لنگ شفت موجب حرکت هیدروموتور می‌شوند. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این هیدروموتور این است که سرعت را تا یک دور در دقیقه به طول کامل تنظیم کرده و خروجی گشتاور بالایی دارد.

هیدروموتور اوربیتالی

هیدروموتور اوربیتالی کیفیت بسیار بالایی دارد. چرا که کلیه قطعات داخلی آن عالی بوده و در دورهای مختلف و بالا اصلا داغ نمی‌شود. استفاده از رنگ کوره‌ای در رنگ کردن هیدروموتورها از دیگر ویژگی‌های آن است.

مزایای موتور هیدرولیک

همانطور که در بالا بیان شد، موتورهای هیدرولیک کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند. همچنین استفاده از هیدروموتور مزایای بسیار زیادی را به دنبال داشته که برخی از آنها عبارت است از:

  • بهبود انتقال قدرت
  • کارایی
  • بهبود ایمنی انتقال نیرو
  • افزایش سهولت و سادگی انتقال نیرو

انواع جک هیدولیک صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

جک هیدرولیک صنعتی یک محرک مکانیکی است که بدون نیاز به چرخدنده ی مکانیکی یا اهرم با انتقال فشار از سیال بوسیله یکپیستونبه نقطه ی مورد نظر، امکان انتقال حرکت و نیروی خطی در سیستم های هیدرولیکی را فراهم می سازند.

جک هیدرولیکصنعتی هم در کاربردهای صنعتی پرس های هیدرولیک، جرثقیل ها، فورجینگ، بسته بندی ماشین آلات) و هم کاربردهای تجهیزات سیار (ماشین آلات کشاورزی، تجهیزات ساخت وساز، تجهیزات دریایی) بکار گرفته می شوند. و در مقایسه با سیستم های پنوماتیکی، مکانیکی، و الکتریکی، سیستم های هیدرولیکی، ساده تر، با دوام تر، و با قدرت بیشتر هستند.

مزایای جک هیدرولیک صنعتی

در زیر برخی از مزایایساخت جک هیدرولیک صنعتی آورده شده است

  • فضای کمتری اشغال می‌کند
  • از امنیت بالایی برخوردار است
  • با حداقل تلاش بارها را بالا می‌برد
  • استفاده از آن ساده است
  • کمی سبک‌تر از جک‌های پیچ است

هیدرولیک بهفن بزرگترین سازنده جک هیدرولیک در کشور می باشد برای مشاوره رایگان به سایت شرکت بهفن مراجعه قرمایید

جک هیدرولیک
بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃

همچنین ببینید

بستن
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف