صرع چیست؟

تاریخ انتشار: 15 اردیبهشت 1403
تعداد دیدگاه: 0
تعداد بازدید: 487
صرع چیست؟

دغدغه های زندگی روزانه و استرس هایی که هر فرد در طول روز آن را تحمل می کند، باعث شده تا هر روزه شاهد بروز بیماری های مختلفی باشیم. اغلب این بیماری ها، سیستم عصبی را تحت تاثیر و تملک خود قرار می دهند. یکی از بیماری های شایعی که ممکن است افراد مختلفی با آن دست به گریبان باشند، بیماری صرع است.

بیماری صرع چهارمین بیماری شایع در جهان است که به طور مستقیم بر روی سیستم عصبی انسان ها تاثیرات مخرب و منفی می گذارد. شاید دهانتان از تعجب باز بمانید زمانی که بدانید 1 درصد از جمعیت کل کشورمان به این بیماری دچار هستند.

اگر در اطراف شما کسی به این بیماری منحوس مبتلا است و با علائم و عوارض این بیماری آشنا نیستید، پیشنهاد می کنیم این محتوا را با دقت مطالعه نمایید؛ چرا که قصد داریم در این مورد صحبت کنیم.

صرع همان تشنج است؟

یکی از اشتباهاتی که اغلب افراد ممکن است دچار آن شوند این موضوع است که تصور می کنند هر کسی در زندگی خود چند بار تشنج کند به بیماری صرع مبتلاست. این یک تصور کاملا غلط و اشتباه است. هر شخصی که تشنج می کند به این بیماری دچار نیست. برای تشخیص بیماری صرع نیاز است تا تحت نظر و معالجه پزشک قرار بگیرید. پزشک معمولا در ابتدا برای فرد آزمایش های متعددی را تجویز می کند تا با بررسی آن ها بتواند به نوع و مقدار پیشرفت بیماری فرد پی ببرد.

آیا برای بیماری صرع درمانی وجود دارد؟

طبیعتا تمامی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند و یا به دلایل مختلفی ممکن است شانس ابتلا شدن به این بیماری را داشته باشند، به دنبال دانستن این موضوع هستند که آیا برای این بیماری درمانی قطعی وجود دارد. در پاسخ باید بگوییم هنوز علم پزشکی نتوانسته هیچ درمان قطعی برای بیماری صرع پیدا کند. با این وجود پزشک برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری برای فرد داروهای مختلفی را تجویز می کند.

اغلب پزشکان با دانستن مقدار پیشرفت بیماری، نوع محیط، جنسیت و... قرص های مختلفی را تجویز می کنند. فرد بیمار با مصرف این داروها می تواند تا حد زیادی از پیشرفت بیماری خود جلوگیری کند.

از کجا بدانیم که ممکن است به این بیماری دچار شویم؟

قبل از این که بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم نیاز است تا این موضوع را برای شما بیان کنیم که هیچ سن مشخصی برای مبتلا شدن به این بیماری وجود ندارد. هر شخصی با هر جنسیتی و در هر سنی که قرار داشته باشد، شانس مبتلا شدن به این بیماری را دارد. با این تفاسیر تقریبا تمامی افراد شانس دچار شدن به این بیماری را دارد.

افرادی که در بستگان درجه یک و یا حتی درجه دو آن ها به بیماری صرع مبتلا باشند، از کاندیدهای اصلی محسوب می شوند که ممکن است به این بیماری دچار شوند.

از کجا بدانیم که ممکن است به این بیماری دچار شویم؟

در صورتی که پدر و یا مادر شخصی به بیماری صرع مبتلا باشد، تقریبا احتمال مبتلا شدن فرزند و یا فرزندانشان به این بیماری دو برابر می شود.

بیماری صرع چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک با معاینه شخص، انجام آزمایش‌های دقیق پزشکی و بررسی علائم بیماری می‌تواند بیماری را تشخیص دهد. گاهی پزشک برای مشخص شدن نوع تشنج آزمایش‌های تکمیلی درخواست می‌کند. متداول‌ترین راهکارهای تشخیصی این بیماری عبارتند از:

  • گرفتن نوار مغز
  • آنجام آزمایش خون
  • ام آر آی
  • تصویربرداری از مغز
  • سی تی اسکن

پزشک باید کلیه عواملی که باعث ایجاد تشنج در فرد می‌شود را شناسایی کند در این مسیر علاوه بر آزمایش‌های مختلف گاهی سوالات متعددی هم از شخص بیمار و همراهان او مثل تعداد دفعات حمله، طول آن و… مطرح می‌کند. گاهی یک سرماخوردگی ساده می‌تواند محرک تشنج باشد عوامل دیگری مثل فشار و استرس، تشنگی طولانی مدت، مصرف مواد مخدر، کم‌خوابی، حساسیت به غذا و فلاش نور هم می‌تواند آغازگر تشنج باشد.

درمان‌های بیماری صرع کدام است؟

نخستین گزینه برای درمان صرع معمولا دارودرمانی است. داروهای ضد تشنج و صرع بسیاری در طی سالیان در دسترس بیماران قرار گرفته که بسته به نوع بیماری و به تشخیص پزشک تجویز می‌شوند. برای بیش از یک قرن مصرف داروهای ضد صرع بیماری را درمان نمی‌کرد بلکه تنها حملات را کنترل کرده و از افزایش حملات پیشگیری می‌کرد. مصرف این داروها بدون عوارض نبوده و معمولا فرد هنگام مصرف آن‌ها علائمی مثل کاهش هماهنگی بدن، سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، خستگی، بثورات پوستی و مشکلات حافظه را تجربه می‌کند.

انجام برخی عمل‌های جراحی در کاهش تشنج و بهبود فرد تاثیرگذار است. عمل باید توسط متخصص جراحی مغز و اعصاب انجام شود و زمانی که مصرف دارو در درمان فرد اثرگذار نباشد تجویز می‌شود. پس از جراحی مصرف داروهای فرد کاهش پیدا کرده و اگر همه چیز خوب پیش برود درمان دارویی متوقف می‌شود.

طی سال‌های اخیر کلینیک دکتر پورنامداری با استفاده از دستگاهrtms برای کنترل حملات و درمان بیماری صرح استفاده می‌شود. این یک درمان غیرتهاجمی است که به سبب نتایج سریع و عوارض بسیار کمی که دارد بسیار توصیه می‌شود.در این درمان فرد بسته به تشخیص پزشک چند جلسه در معرض جریان الکترونیک قرار می‌گیرد.این روزها استفاده از دستگاه rtms بهترین راهکار درمانی این بیماری است که با تحریکاتی کهدر بخش‌های تاثیرگذار مغز انجام می‌دهد اختلالات ایجاد شده در این قسمت‌های مغز را کاهش می‌دهد.

چه مواردی می تواند احتمال تشنج را در این بیماری بالا ببرد؟

رعایت نکردن یک سری توصیه های پزشکی باعث می شود تا احتمال تشنج کردن فرد مبتلا به بیماری صرع، دو برابر شود. اگر دوست دارید تا هر روز تشنج نکنید باید به توصیه های پزشک خود مو به مو عمل کنید.

مصرف دخانیات و الکل به کل برای افراد مبتلا به صرع ممنوع است. اگر شخصی در طی روند درمان خود این دو مورد را مصرف کند، قطعا روزانه تشنج می کند.

بی خوابی زیاد و گرسنه ماندن برای مدت زمانی طولانی احتمال حملات تشنجی را تقریبا دو برابر می کند.

عدم نوشیدن آب به اندازه کافی نیز از دیگر مواردی است که باعث می شود تا حملات تشنجی در انتظار فرد مبتلا باشد.

تمامی داروهای تجویز شده توسط پزشک باید به اندازه و البته سر وقت مصرف شوند.

سخنی پایانی

در این مقاله در خصوص بیماری صرع و همچنین علائم این بیماری صحبت شد. در صورتی که در مدت زمانی کوتاه دچار حملات تشنجی شدید، باید در سریع ترین زمان به یک متخصص اعصاب و روان مراجعه نمایید. اگر در انجام این کار کاهلی کنید، قطعا با پیشرفت بیماری خود، دیگر نمی توانید آن طور که باید و شاید بیماری خود را درمان کنید.

منبع: https://drpournamdari.ir/498/

برچسب: صرع,روانشناسی

بحث درباره این مقاله را شما آغاز کنید! ارسال دیدگاه
ارسال دیدگاه
امتیاز شما:
🔃
تا 60% تخفیف بر روی صدها عنوان کتاب! خرید کتاب با 50% تخفیف